Un cioban din Ploscoş şi-a dat foc la maşină în semn de protest. Se luptă cu interlopii locali, poliţia şi primăria. Care este motivul

Un coiban din loclaitatea Ploscoș, județul Cluj, și-a dat foc la mașină însemn de protest, după ce primăria din localitate vrea să îl lase fără pășune. Ciobanul Marcel acuză și interlopii locali, care ar fi mână în mână cu poliția.

04 sept. 2019, 06:25

„Îi dau foc și poliția din comuna Ploscoș, domnul Ciungan, îi una cu interlopii, cu ăștia cu drogurile. Să ia măsuri și domnii de la Cluj și domnii de la București. Mi-o venit interlopii aici peste copii. Am patru copii mici. Am fost dus acasă în comună și le-o ridicat sabia că le taie grumazul. Acum umblă poliția din comună cu intimidări, domnul Ciungan.

Citeşte şi Un cioban a reclamat la 112 că ar fi fost răpit şi transportat spre frontiera de vest. Incredibil ce au descoperit poliţiştii

Dau foc să nu mai am nimic. Să imi dea primăria mie ajutor social. Am avut 200 de capre și m-au lăsat cu 50. Au dat toate pământurile de pășunat la consilieri primăriei Ploscoș și la șmecheri, lainterlopi, iar mie cu 200 de capre mi-au dat 5 hectare.

Dacă e vorba îmi dau foc și la casă că sunt plătiți din banii noștri (autoritățile), măi fraților, nu s-or pus ei mandatari și vin interlopii cu săbii. Dă-i în morții lor! Eu tot ce am făcut am făcut pe munca mea.

Nu mai încapi în lumea asta de interlopi și de șmecheri. Mi-au dat 5 hectare și acum vor să mi le ia și pe astea pentru că vor să dea în posesie.

Să mă judece poporul. Dau foc la mașină, la stână și mă duc la ajutorul social, că e mai bine.

Vor să mă duc de aici. Cepoi are un ginere care a venit din Anglia și a venit cu sabia la copii.

Stați liniștiți, cei care nu mă apreciați veți ajunge la fel!”, a povestit ciobanul Marcel, potrivit stiridecluj.ro.

Primarul comunei Ploscoș, Aurel Truță, se apără și spune că este o petiție semnată de 27 de oameni din satul Crairat, unde are ciobanul stâna, prin care se cere mutarea lui.

„Cetățeanul acela eu cred că a fost beat. E un om necăjit. Vă spun că eu l-am ajutat și l-am dus acolo, pentru că nimeni nu l-a mai vrut în comună. Eu le-am spus să fie cu grijă și să nu facă pagubă la oameni. El e mai tot timpul băut și lasă copiii acolo să se ocupe de capre.

Aseară la 17.00 m-am întâlnit cu el, era băut, iar apoi nu știu ce a mia făcut.

Cetățenii Crairat, comuna Ploscoș, au depus o petiție și la Primărie și la Poliție, prin care acuză că nu mai pot trăi cu acest cioban.

El a avut contractul de concesiune pe 5 hectare. I-am dat terenul până când pun pe cineva în posesie. El și-a pus piatră pentru a-și face drumul, deși i-am spus că nu este terenul Primăriei, ci i l-am dat temporar”, a explicat primarul comunei Ploscoș, Aurel Truță.

Despre interlopii la care face referire ciobanul, primarul a spus că sunt invenții.

„Sunt niște oameni care lucrează în străinătate și care au venit acasă. Ginerii lui Cepoi au spus că nu au treabă cu el. Când e limpede la minte te poți înțelege cu el, dar cândbea nu Face stricăciuni celor care au terenuri pentru că intră cu caprele în lucernă, iar copiii prin grădinile oamenilor.

Înțelegerea verbală pe care am făcut-o cu el a fost să nu deranjeze pe nimeni. Putea trăi acolo mult și bine, dar localnicii nu-l mai vor. și i-am spus că îi dau terenul.

Miercuri, 4 septembrie, este chemat la Poliție și voi merge și eu cu el să vedem ce putem face. Din Crairat au semnat 27 de persoane petiția, dar acolo locuiesc 48 – 50 de oameni, cu tot cu copii”, a mai spus primarul Truță.