Un clujean care vindea medicamente pentru potenţă a fost ridicat de poliţişti

Un clujean de 30 de ani, care vindea produse destinate îmbunătăţirii performanţelor sexuale, a fost ridicat de poliţişti în urma unor percheziţii. Medicamentele erau contrafăcute.

13 aug. 2015, 05:25
Un clujean care vindea medicamente pentru potenţă a fost ridicat de poliţişti

Un clujean a vândut timp de un an medicamentele contrafăcute, postând anunţuri pe internet, până când poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalitătii Economice au intrat pe fir, potrivit citynews.ro.

Poliţiştii clujeni au efectuat trei percheziţii în municipiul Cluj-Napoca, la locuinţa şi imobilele adiacente aparţinând bărbatului care comercializarea şi deţinerea, în mod ilegal, produsele farmaceutice. În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 170 de cutii de medicamente.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitătii Economice, s-a dispus continurea urmăririi penale faţă de un bărbat pentru comiterea infracţiunilor de punere în circulaţie a unor medicamente purtând o marcă identică cu o marcă înregistrată, respectiv prepararea, oferirea sau expunerea spre vânzare de medicamente contrafăcute sau substituite care sunt vătămătoare sănătăţii.

Din investigaţii a reieşit că, în perioada anilor 2014-2015, bărbatul ar fi oferit spre vânzare produse farmaceutice contrafacute, postând anunţuri cu oferte pe site-uri de internet. Acestea aveau aplicate mărci şi semne identice cu cele ale unor mărci înregistrate, fără acordul titularului de marcă.

În locuinţa acestuia au au fost găsite produse farmaceutice destinate îmbunătăţirii performanţelor fizice, care conţin substanţa activă Sidenafil Citrate, la fel ca Viagra, produse care se vând numai în farmacii, pe bază de reţetă.

Pe lângă medicamente, poliţiştii au ridicat şi 2.300 de lei, respectiv 50 de euro, bani proveniţi din vânzarea de medicamente, documente de curierat şi transport a unor colete, înscrisuri, precum şi o unitate de calculator.

CITEŞTE ŞI: Zeci de medicamente pentru afecţiuni cardiace şi neurologice au fost RETRASE de pe piata