Un comisar de la Protecţia Consumatorilor, prins după ce a luat mită 100 de euro

Un comisar de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Tulcea a fost prins după ce a luat mită o sută de euro de la administratorul unei firme din comuna Carcaliu, pentru a nu-l amenda în urma unui control.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 09:31
Un comisar de la Protecţia Consumatorilor, prins după ce a luat mită 100 de euro

Administratorul firmei a sesizat, în 12 iulie, Biroul Judeţean Anticorupţie Tulcea cu privire la faptul că un comisar de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Tulcea i-a cerut cu titlu de mită suma de o mie de lei. În schimbul banilor, comisarul i-ar fi promis că nu va fi amendat şi va beneficia de un tratament mai blând în cazul în care la control vor fi descoperite nereguli.

„Denunţătorul a mai precizat faptul că, în perioadele anterioare, prin acelaşi procedeu, fusese obligat de către acelaşi comisar să dea sume de bani cuprinse între 400 – 500 de lei pentru a nu fi sancţionat contravenţional”, se arată într-un comunicat de presă comun al Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Anticorupţie Tulcea şi Parchetului Tribunalului Tulcea.

Administratorul societăţii a anunţat, miercuri, Biroul Anticorupţie Tulcea despre faptul că, la sediul firmei s-a prezentat o echipă de comisari, iar unul dintre aceştia i-a spus, în timpul controlului, că trebuie să dea suma de bani pretinsă anterior pentru a nu fi sancţionat.

Întrucât nu avea toţi banii ceruţi, denunţătorul i-a dat comisarului o sută de euro.

Ofiţerii Biroului Judeţean Anticorupţie Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul Tribunalului Tulcea, au oprit comisarii care fuseseră în control în apropierea oraşului Isaccea şi au găsit la unul dintre aceştia bancnota de o sută de euro primită cu titlu de mită.

Comisarul a fost pus sub acuzare pentru luare de mită şi este cercetat în libertate, având interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu.