Un congresman american stârneşte consternare în Polonia: S-a filmat într-o cameră de gazare, la Auschwitz

Reprezetanţii Auschwitz au lansat critici dure la adresa congresmenului Clay Higgins, după ce acesta s-a filmat într-o cameră de gazare a lagărului nazist din Polonia. Muzeul Auschwitz a precizat, într-un mesaj postat pe Twitter, că o cameră de gazare nu reprezintă ”o scenă”, ci mai degrabă un loc pentru tăcere şi tristeţe, potrivit BBC.

05 iul. 2017, 16:49
Un congresman american stârneşte consternare în Polonia: S-a filmat într-o cameră de gazare, la Auschwitz

Republicanul Higgins a filmat un videoclip, în care a susţinut că ororile din lagărele naziste reprezintă un motiv pentru care armata americană ar trebui să fie invincibilă. Congresmenul a publicat un videoclip de aproximativ cinci minute, în care apare în mai multe zone ale muzeului şi vorbeşte despre atrocităţile care au avut loc la Auschwitz în al Doilea Război Mondial.

La un moment dat, congresmenul intră într-o cameră de gazare şi începe să explice cum erau gazaţi evreii de către regimul nazist al lui Adolf Hilter, informează news.ro.

”De asta nu trebuie să ne îndoim de departamentul pentru Securitate Internă. De asta armata noastră ar trebui să fie invincibilă”, a spus Higgins.

Citeşte şi Declaraţiile premierului Poloniei făcute la Auschwitz atrag critici dure din partea politicienilor

Însă, reprezentanţii muzeului au spus că este nepotrivit ca o persoană să vorbească cu voce tare într-o cameră de gazare de la Auschwitz.

”Oricine are dreptul la reflecţii personale. Totuşi, ar trebui să existe o tăcere tristă într-o fostă cameră de gazare. Nu este o scenă”, se arată în mesajul postat pe Twitter de reprezentanţii muzeului de la Auschwitz.

 De asemenea, mai mulţi internauţi au reacţionat negativ în urma comportamentului lui Higgins.