Un consilier al lui Trump pare să recunoască victoria lui Biden în alegerile prezidenţiale

Robert O'Brien, consilierul pentru Securitate Naţională al lui Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, a părut să confirme luni după-amiază victoria lui Joe Biden în scrutinul prezidenţial, semnalând că Administraţia de la Washington pregăteşte o "tranziţie profesionistă",

16 nov. 2020, 20:37
Un consilier al lui Trump pare să recunoască victoria lui Biden în alegerile prezidenţiale

Un consilier al lui Trump, preşedintele în funcţie al Statelor Unite ale Americii, a declarat luni că, dacă victoria lui Joe Biden se confirmă, actuala administraţie va asigura o „tranziţia profesionistă”.

Duminică, echipa preşedintelui-ales al SUA, Joseph Biden, a anunţat că aşteaptă ca Administraţia pentru Servicii Generale să confirme oficial victoria în scrutinul prezidenţial şi consideră că, prin mesajele trimise, Donald Trump „începe să admită realitatea”.

„Mesajele lui Donald Trump sunt o nouă confirmare a realităţii că Joe Biden a câştigat scrutinul. A câştigat pentru că a obţinut mai multe voturi, mult mai multe în votul naţional şi acelaşi număr de voturi în Colegiul federal cu care Donald Trump şi-a proclamat victoria acum patru ani. Dacă preşedintele SUA este pregătit să recunoască realitatea, acesta este un fapt pozitiv. Dar nu mesajele postate pe Twitter de Donald Trump îl fac pe Joe Biden preşedinte. Poporul american a făcut acest lucru. Vrem ca în următoarea săptămână Administraţia pentru Servicii Generale să anunţe confirmarea victoriei.”, a declarat duminică Ron Klain, unul dintre principalii consilieri politici ai lui Joseph Biden şi viitorul şef al Cancelariei prezidenţiale.

Un consilier al lui Trump este primul care admite victoria lui Biden

„Dacă se stabileşte că Biden şi Harris sunt câştigători, iar, în mod evident, lucrurile par a fi aşa acum, vom avea o tranziţie foarte profesională la Consiliul pentru Securitate Naţională”, a declarat Robert O’Brien, potrivit NBC News, într-un discurs difuzat luni de Forumul pentru Securitate Globală al Centrului Soufan.

Declaraţia lui O’Brien vine în contextul în care Donald Trump a refuzat până acum să recunoască victoria lui Biden, acuzând o fraudare masivă a votului.

Citeşte şi: Anthony Fauci îl îndeamnă pe Donald Trump să se împace cu Joe Biden, în contextul crizei Covid. „Perioada de tranziţie este crucială”https://www.romaniatv.net/anthony-fauci-il-indeamna-pe-donald-trump-sa-se-impace-cu-joe-biden-in-contextul-crizei-covid-perioada-de-tranzitie-este-cruciala_5021578.html