Un consilier în Parlamentul European arată cum se aplică certificatul verde fără a discrimina între categorii de cetăţeni

Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, a explicat pe pagina sa de Facebook cum aplică instituţia unde lucrează regulamentul privind certificatul verde, astfel încât să nu fie discriminate anumite categorii de angajaţi sau colaboratori.

01 nov. 2021, 20:34
Un consilier în Parlamentul European arată cum se aplică certificatul verde fără a discrimina între categorii de cetăţeni

Din 3 noiembrie, Parlamentul European va facilita libera intrare a tuturor deputaților, angajaților și vizitatorilor, inclusiv a jurnaliștilor, indiferent de alegerea acestora, vaccinați sau nevaccinați, în toate cele trei clădiri ale instituției, de la Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg.

„ATENȚIE, decizia ține cont de specificul Parlamentului European, o instituție europeană care reunește deputați europeni și alți actori care călătoresc în și dinspre diferite state membre în mod regulat.

Măsura va permite deputaților europeni și angajaților revenirea la ședințele personale pentru activitățile parlamentare, garantând în același timp siguranța prin respectarea măsurilor de precauție în interiorul clădirii, cum ar fi culoarele de intrare, ieșire, număr maxim de 2 persoane în lifturi, dezinfectare etc”, spune Marius Tudor, consilier Parlamentul European, pe pagina sa de socializare.

„În acest context certificatul european digital este folosit strict în scopul pentru care a fost adoptat, acela de a permite cetățenilor care călătoresc din diferite state membre, să intre în clădirile Parlamentului European fără a fi nevoiți să prezinte un certificat sau o adeverință națională eliberată de statul ÎN care călătoresc, care să ateste fie vaccinarea, fie testarea, fie trecerea prin boală și, atenție, fără a impune vreo obligație pentru una din opțiunile atestării, așa cum se întâmpla în câteva state membre ca, de exemplu, Italia.

Cum aplică Parlamentul European regulamentul privind certificatul verde, fără să discrimineze

Și totuși, în plus, pentru a ajuta fiecare deputat, angajat, vizitator sau jurnalist, Parlamentul European, acceptă chiar și dovada pe hârtie a unui test negativ PCR efectuat în ultimele 48 de ore, punând la dispoziția deputaților și angajaților teste gratuite, abordare care, de exemplu, nu se întâmplă în România, deși există și această posibilitate.

Trebuie să știți că până acum o lună, accesul deplin în PE era restricționat, se recomanda munca în mediul online, în proporție de 80%, iar majoritatea deputaților intrau online pentru discursurile din sesiunile plenare sau din comisiile de specialitate.

Iată, Parlamentul European pune în practică regulamentul adoptat pe 14 Iunie 2021, arătând tuturor statelor membre cum se face, mai ales pentru a nu discrimina o categorie de cetățeni.

Sunt convins că și România poate, trebuie doar să vrea! Între timp vă îndemn să fiți buni, înțelegători și responsabili, indiferent de alegerea pe care o faceți, pentru că viața are prioritate înainte de toate”, recomandă Marius Tudor, consilier Parlamentul European, potrivit Antena3.

Citeşte şi: O femeie a jucat pentru prima dată la loterie și a câştigat 220 de milioane de euro. Ce vrea norocoasa să facă acum cu marele premiu