Un contabil, reţinut după percheziţiile cu SCANDAL de la Apele Române Banat

Contabilul de la Apele Române Banat a fost reţinut pentru evaziune fiscală, după percheziţii cu scandal care au avut loc la sediul instituţiei, miercuri seară. Anchetatorii verifică legalitatea unor contracte încheiate pe vremea când Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş, dar şi şeful Consiliului Judeţean, era la şefia instituţiei. Una dintre firmele vizate i-a avut ca acţionari pe soţia şi fiul lui Bojin.

RomaniaTV.net
10 oct. 2013, 13:52
Un contabil, reţinut după percheziţiile cu SCANDAL de la Apele Române Banat

O singură persoana a fost reţinută în urma audierilor care au avut loc în noaptea de miercuri spre joi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş în dosarul de evaziune fiscală ce priveşte o firmă care a aparţinut familiei preşedintelui CJ Timiş, Titu Bojin, şi care concesionase două bălţi de pescuit de la Direcţia Apele Banat, în vremea cand Bojin era director al instituţiei.

Cel reţinut este contabilul de la Apele Române Banat, Suici Bata, care a ţinut şi evidenţele contabile ale firmei în cauză.

Titu Bojin, preşedinte al CJ Timiş şi al PSD Timiş, respinge acuzaţiile. „Nu are nicio legatura cu partidul, nu are nicio legatura cu mine pentru ca nu am fost si nu sunt in firma. Mai mult, de doi ani nu mai sunt nici sotia, nici copilul in firma. In conditiile astea nu poate fi implicat PSD, functia mea la partid sau la CJ”, a explicat Titu Bojin, care la scurt timp după descinderea oamenilor legii la Apele Române Banat a fost filmat având o discuţie aprinsă cu şeful Poliţiei de la Investigarea fraudelor.

Pecheziţiile de la Apele Române Banat s-au transformat într-un adevărat scandal după ce unii dintre angajaţi au sărit cu parul la jurnaliştii veniţi să filmeze.