Un copil a făcut Zona Zoster, iar o vecină din bloc i-a recomandat acest remediu

La 20 de ani, băiatul unei femei din Capitală a fost diagnosticat cu Zona Zoster, o afecțiune destul de periculoasă și tot mai frecventă printre tineri.

10 iul. 2017, 19:33
Un copil a făcut Zona Zoster, iar o vecină din bloc i-a recomandat acest remediu

O bătrânică din blocul în care stă a aflat de drama prin care trece familia Marilenei și i-a recomandat un remediu pe care îl știe din buni străbuni.

Rețeta pe bază de ceară de albine i-a făcut bine băiatului. Femeia i-a recomandat să folosească 150 de grame de ceară de albine, 50 de grame de rășină de brad, 60 de grame de ulei de floarea soarelui și 100 de grame de margarină.

Ceara, rășina și margarină se topesc și se amestecă apoi cu uleiul. Se strecoară și se păstrează amestecul în recipiente mici ținute la rece.

Din această pastă groasă se folosesc două lingurițe pe zi, până când se epuizează tot conținutul din recipiente, chiar și după apariția primelor semne de ameliorare.

Zona Zoster sau herpes zoster este o infecție virală care afectează rădăcinile nervoase. Boala se caracterizează prin apariția unor erupții care se întind pe o singură parte a corpului. Boala este întâlnită mai des la persoanele adulte.

Printre cauzele acestei afecțiuni se numără sistemul imunitar slăbit de stres, răni ori administrarea anumitor medicamente. Dacă virusul care provoacă varicela se reactivează, atunci el produce zona zoster.

Citeşte şi Tot ce trebuie să ştii despre HERPES: cauze, diagnostic, tratament