Un copil accidentat de poliţistul BEAT se zbate între viaţă şi moarte. El a fost dus la Craiova

Unul din cei trei copii răniţi grav în urma accidentului provocat de un poliţist din Mehedinţi a fost transferat cu un elicopter, sâmbătă după-amiază, la un spital din Craiova, acesta fiind în comă şi având nevoie de o intervenţie chirurgicală la cap

RomaniaTV.net
06 iul. 2013, 13:21
Un copil accidentat de poliţistul BEAT se zbate între viaţă şi moarte. El a fost dus la Craiova

Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, medicul Doina Leuştean, care a condus echipajul Ambulanţei Mehedinţi care l-a transferat pe copil de la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin către baza Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, de unde a fost preluat de elicopterul SMURD, a declarat că starea băiatului este foarte gravă.

„Am fost solicitaţi pentru transferul unui băieţel de 10 ani cu politraumatism produs prin accident rutier în urmă cu 48 de ore. Copilul are traumatism cranio-cerebral acut închis, microhemoragii parietale, contuzie cerebrală, un traumatism toracic şi este în comă gradul. Starea lui este foarte gravă şi este transferat la Neurochirurgie în Craiova”, a declarat Luştean, citată de Mediafax.

Băieţelul, care duminică împlineşte 10 ani, are nevoie de o intervenţie chirurgicală la cap, într-o secţie de neurochirurgie, aceasta neexistând la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

La Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin au rămas internaţi ceilalţi doi copii cu vârste de 9 şi 13 ani care au fost răniţi în urma accidentului provocat de poliţist. Potrivit medicilor, ei sunt în stare stabilă şi nu necesită transferul în altă clinică.

Băiatul transferat la Craiova este verişorul copilului de 11 ani care a decedat în urma accidentului de joi seară şi al cărui trup a fost ridicat de familie, sâmbătă, de la morga Spitalului Judeţean.

Un copil a murit, iar alţi trei au fost răniţi grav, în urma unui accident petrecut, joi noapte, în comuna mehedinţeană Gruia, după ce maşina condusă de un poliţist din localitate a intrat pe contrasens şi a lovit un grup de copii aflat pe trotuar, aproape de bordură.

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au emis, vineri seară, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele agentului şef adjunct Petre Nedelcu, ajutor al şefului Postului de Poliţie din comuna mehedinţeană Gruia, care a provocat accidentul.

Poliţistul este acuzat de ucidere din culpă şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce în urma probelor biologice s-a stabilit că avea o alcoolemie de 1,6 grame alcool în sânge în momentul accidentului.

În funcţie de zilele de spitalizare şi de evoluţia stării de sănătate a celor trei copii răniţi care se află internaţi în Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, în sarcina poliţistului se va reţine şi infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon, a declarant, vineri, într-o conferinţă de presă, că agentul Petre Nedelcu lucrează de 12 ani în Poliţie, iar în 2011 a provocat un accident rutier în urma căruia un biciclist a fost rănit uşor.

El a precizat că ulterior Parchetul Tribunalului Mehedinţi a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul poliţistului, acesta fiind însă sancţionat disciplinar cu amânarea înaintării în gradul următor timp de un an.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi a mai declarat că la sediul instituţiei nu au fost depuse plângeri pe numele poliţistului pentru fapte de corupţie, ci doar două petiţii pentru posibila tergiversare a unor dosare, care ulterior nu s-au confirmat.

Întrebat dacă va fi demis din Poliţie, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi a precizat că „teoretic, poate fi demis din Poliţie, după cum precizează Ordinul 400”, însă această măsură se va lua în funcţie de ce va stabili Parchetul Tribunalului Mehedinţi.

Cu privire la accidentul produs joi seară, în comuna Gruia, de către poliţist, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Mehedinţi, comisar Gabriel Lică, a declarat că agentul era singur în autoturismul care aparţine unui cumnat de-al său.

„Din cauza consumului de alcool, acesta a părăsit sensul de deplasare, a intrat pe contrasens şi a lovit acel grup de copii care se afla parţial pe partea carosabilă. Ca urmare a agresiunilor care au avut loc, agentul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma rezultatului testului, avea o alcoolemie de 1,60, respectiv 1,45 miligrame alcool în sânge. Se afla în afara orelor de program. Autoturismul pe care îl conducea aparţinea cumnatului său”, a spus Lică.