Un copil de 13 ani a fost găsit spânzurat într-o gospodărie din Vrancea. Băiatul era luat în plasament, alături de fraţii săi

Un copil de 13 ani a fost găsit spânzurat, noaptea trecută, într-o anexă a unei gospodării din Spulber, judeţul Vrancea. Băiatul era luat în plasament, alături de fraţii săi. Autorităţile au demarat anchete pentru a stabili ce s-a întâmplat. Poliţiştii au deschis dosar penal de moarte suspectă.

RomaniaTV.net
01 feb. 2019, 08:08
Un copil de 13 ani a fost găsit spânzurat într-o gospodărie din Vrancea. Băiatul era luat în plasament, alături de fraţii săi

Copilul găsit spânzurat avea 12 ani si 10 luni şi fusese luat în plasament împreună cu fraţii lui de 7 şi 16 ani, astfel că Direcţia Generală de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea a demarat o anchetă.

„Evenimentul a fost anunţat de asistentul maternal, care a apelat serviciul unic de urgenţă 112, anunţând tototdată şi reprezentanţii instituţiei noastre, care s-au deplasat de îndată la locul evenimentului. Copilul era ocrotit în familia unui asistent maternal profesionist, alături de ceilalţi doi fraţi în vârstă de 7 şi 16 ani. Toţi cei trei copii aveau o dezvoltare corespunzătoare vârstei, fără afecţiuni cronice, cu caracterizări pozitive, atât ale familiei de plasament, cât şi ale specialiştilor DGASPC Vrancea, precum şi de la şcoală, medic de familie, comunitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan, citată de monitoruldevrancea.ro.

Potrivit acesteia, s-a demarat de îndată o anchetă administrativă prin convocarea tuturor factorilor implicaţi la sediul DGASPC Vrancea, iar poliţiştii au demarat la rândul lor cercetări specifice.

Fraţii minorului vor fi incluşi într-un program de consiliere psihologică şi faţă de aceştia se vor lua toate măsurile de suport psiho-emoţional.