Un copil de doar zece ani a murit în timp ce se juca fotbal pe terenul de sport. Greşeala fatală care i-a provocat decesul

Tragedie fără margini în Marea Britanie. Un copil de doar 10 ani a murit după ce s-a lovit la cap în timp ce juca fotbal la școală.

13 apr. 2021, 23:51
Un copil de doar zece ani a murit în timp ce se juca fotbal pe terenul de sport. Greşeala fatală care i-a provocat decesul

Un copil de doar zece ani a murit în timp ce se juca fotbal pe terenul de sport. Se pare că incidentul cumplit s-a petrecut din cauza adidaşilor cu câteva numere mai mari pe care îi purta la momentul incidentului, spun anchetatorii.

Un copil de doar zece ani a murit în timp ce se juca fotbal pe terenul de sport. Greşeala fatală care i-a provocat decesul

Băieţelul care visa să devină fotbalist profesionist, stătea în poartă și s-a lovit la cap în momentul în care a sărit ca să prindă mingea. Profesorii de la școala primară Leigh din Washwood Heath au sunat la numărul unic de urgenţă, dar ambulanţa nu a mai ajuns. Directorul şcolii ar fi spus dispecerului că acesta s-ar fi rănit după ce ar fi căzut într-o baltă.

Băiatul a fost dus apoi acasă de către mama sa, care a decis în urma leziunilor sale să meargă cu el spital. În ciuda eforturilor depuse de medici, acesta a murit 5 zile mai târziu, potrivit The Sun.

Colegii de școală au declarat poliției din West Midlands că Yasir era în poartă atunci când a încercat să apere o minge şi „s-a lovit cu capul de un perete”, pe 12 noiembrie, anul trecut.

Christopher Rabone, ofițerul medical care se ocupă şi cu transportul comunitar asigurat de şcoală a declarat că Yasir se afla la podea când a ajuns la faţa locului şi că era capabil să vorbească, dar nu a putut explica ce s-a întâmplat.

După 90 de minute și încă nicio urmă de ambulanță, directorul adjunct Samara Azam a făcut un al doilea apel de urgență anunţând că starea lui Yasir s-a „îmbunătățit” și a început să comunice.

În înregistrările făcute publice în instanţă, dispecerul a putut fi auzit cerându-şi scuze pentru întârziere și a dat vina pe faptul că serviciul este „extrem de ocupat” din cauza numărului crescut din acea zi, fapt datorat pandemiei de coronavirus. Ea a solicitat sfatul supraveghetorului și al unui paramedic înainte de a anula ambulanța după ce mama lui Yasir, Nazia Parveen, a spus că își va duce fiul acasă. Totuşi, mama băiatului a declarat că dacă ar fi primit o imagine mai clară a stării sale de sănătate „ar fi luat o decizie diferită”.

Profesorilor li s-a spus să transmită familiei ca în cazul în care copilul dezvoltă noi simptome să sune de urgenţă la ambulanţă sau să îl aducă la spital. Mai târziu, în acea zi, starea sa s-a deteriorat și a fost transportat la Spitalul de Copii din Birmingham, unde a murit cinci zile mai târziu, pe 17 noiembrie.

Citeşte şi: Copil mort după ce a rămas blocat în maşina de spălat. Familia este în stare de şoc!