Un copil de opt ani, mutilat pe viaţă, după ce o petardă militară i-a explodat în mână VIDEO

Un copil de 8 ani din Tecuci, judeţul Galaţi, a fost grav rănit, după ce o petardă militară i-a explodat în mână, informează România TV. Petarda a fost adusă acasă de tatăl sau, cadru militar. Micuţul este acum în stare gravă în spital: medicii i-au amputat braţul drept.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 07:07
Un copil de opt ani, mutilat pe viaţă, după ce o petardă militară i-a explodat în mână VIDEO

Deocamdată nu se ştie în ce condiţii copilul a pus mâna pe petarda pe care tatăul lui, militar de meserie, o ţinea în casă. Incidentul s-a petrecut, marţi, la ora 15.40, după ce petarda unică de exerciţiu cu care se juca băieţelul i-a explodat în mână, a precizat Spânu, care a adăugat că petarda a fost găsită la domiciliul familiei, din municipiul Tecuci, dar încă nu s-a stabilit cum a ajuns aceasta acolo.

Imediat după accident, copilul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Galaţi, apoi, în noaptea de marţi spre miercuri, a fost transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, unde i-a fost amputată o treime din antebraţul drept.

„Starea copilul este stabilă. El este internat la terapie intensivă. Copilul a fost adus în Bucureşti după miezul nopţii şi a intrat imediat în sala de operaţie. Din cauza rănilor foarte grave, copilului i-a fost amputat braţul drept. Viaţa lui nu este în pericol. Sperăm să nu apară complicaţii”, a declarat la România TV purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

Tatăl copilului rănit, plutonier-major la Batalionul 83 LAROM Bârlad, este cercetat disciplinar. Potrivit purtătorului de cuvânt al MApN, unitatea militară unde lucrează plutonierul-major a sesizat Parchetul Militar din Iaşi, iar Statul Major al Forţelor Terestre de care aparţine unitatea a dispus constituirea unei comisii de cercetare administrativă, potrivit Mediafax. Conform sursei citate, pe toată durata cercetării plutonierul-major va fi prezent la serviciu pentru a da explicaţii.