Un copil de şase zile şi altul de un an, blocaţi în nămeţi în Iflov şi Buzău

Situaţie dramatică în Ilfov şi Buzău. Sute de oameni sunt blocaţi în maşini din cauza ninsorii şi a viscolului. Angajaţii ISU au intervenit pentru salvarea unui copil de şase zile, în Ilfov, şi a altuia de un an, în Buzău.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 18:52
Un copil de şase zile şi altul de un an, blocaţi în nămeţi în Iflov şi Buzău

Sute de oameni au sunat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă după ce au rămas blocaţi în maşini din cauza viscolului. Zeci de subofiţeri, ofiţeri şi jandarmi au fost mobilizaţi pe mai multe drumuri cu probleme din ţară.

Copilul de şase zile se află în stare bună, după ce o ambulanţă a reuşit să sosească la faţa locului şi să-l salveze. Operaţiunea de salvare a fost posibilă şi datorită jandarmilor de la ISU care au ajuns la locul unde micuţul era înzăpezit. Jandarmii au fost nevoiţi să meargă trei kilometri pe jos pentru a ajunge la copil.

„Avem forţe care se deplasează în zonele afectate. Vom încerca să convingem participanţii la trafic că nu sunt condiţii de înaintare. Am stabilit locuri de cazare pentru această noapte. Cei care vor refuza, vor rămâne pe propria răspundere în maşini”, a declarat Dănuş Nicolae de la ISU.

Un alt copil, de un an de zile este blocat în sudul judeţului Buzău într-un taxi. Situaţia este destul de gravă la ieşirea din localitatea Mihăileşti, judeţul Buzău, pe o distanţă de 5 kilometri, unde 70 de maşini sunt blocate. O maşină de deszăpezire s-a răsturnat în timpul unei intervenţii. Nouă localităţi din sudul judeţului Buzău nu mai au curent electric.

Traficul rutier a fost închisă, miercuri seară, pe autostrăzile A1 şi A2 şi pe 12 drumuri naţionale, din cauza viscolului şi a vizibilităţii foarte scăzute.