Un copil de un an, descoperit în geanta bunicii, la Vama Borş VIDEO

Copil de un an, ascuns în geanta bunicii la Vama Borş. Femeia, cetăţean bulgar, încerca să-şi scoată nepotul ilegal din ţară şi să-l ducă în Polonia.

07 apr. 2014, 11:58
Un copil de un an, descoperit în geanta bunicii, la Vama Borş VIDEO

În timpul controlului unui microbuz care avea ca destinaţie Polonia, poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit un minor, în vârstă de un an, ascuns într-o geantă de mână.

Din verificări s-a stabilit că minorul fusese ascuns de bunica să, cetăţean bulgar şi pasager în microbuz, cu intenţia de a-l trece ilegal frontieră pentru a-l duce la mama sa, în Polonia.

În dată de 06.04.2014, în jurul orei 17.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, jud. Bihor, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară o femeie, cetăţean bulgar, că pasageră într-un microbuz marca VW, înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit, ascuns în bagajul personal de mâna al femeii, un băieţel minor.

Din primele cercetări, a rezultat faptul că persoana descoperită este cetăţean bulgar, se numeşte Nadya A. şi are 32 ani, iar minorul este tot cetăţean bulgar şi are vârstă de un an.

Femeia care l-a ascuns a declarat că este bunica acestuia şi a motivat gestul sau prin faptul că dorea să ducă minorul în Polonia, la mama lui, însă documentele legale de călătorie ale copilului expiraseră în urmă cu aproximativ 2 luni. Nadya A. a declarat că a intrat legal în România cu minorul, la o dată anterioară expirării documentului şi acum s-au decis să plece spre Polonia, unde urmă să îi actualizeze actele.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţenei bulgare Nadya A. actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând că la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Minorul a fost predat unui centru din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor până va fi încredinţat părinţilor.