Cine e copilul desculţ care a înduioşat România. Trăieşte într-un gang, învaţă într-un Plafar

Dorinţa de a învăţa e mai presus de sărăcie şi de lipsuri. Aceasta este lecţia de viaţă pe care o dă în fiecare zi un copil de opt ani din Craiova. Cu o familie care nu a fost la şcoală, desculţ şi cu hainele rupte, băiatul nu se dă bătut. Încearcă din răsputeri să fie mai bun şi învaţă carte de la vânzătoarea unui magazin de produse naturiste.

RomaniaTV.net
18 oct. 2012, 08:01
Cine e copilul desculţ care a înduioşat România. Trăieşte într-un gang, învaţă într-un Plafar

Se numeşte Dantes Călinescu şi în fiecare după-amiază, după ce vine de la şcoală, îşi ia caietul de teme şi merge la Plafar. Aşteaptă cuminte ca vânzătoarea să termine cu clienţii şi să-şi facă timp şi pentru el. Nu-l incomodează faptul că masa de lucru e de fapt tejgheaua magazinului sau că nu are scaun. Are un singur gând: vrea să înveţe carte.

O fotografie cu un copil desculţ, viral pe Facebook. Află povestea din spatele pozei

„I-am spus doamnei să mă ajute pentru că nu ştiu să fac câteva. Nu ştiu să fac de la 1 la 3 şi mă învaţă doamna”, spune Dantes Călinescu, care este în clasa a I-a, învăţăcelul doamnei de la Plafar.

„Este în clasa a I-a şi vine cu caietul la mine. Chiar lucrează mai mult decât trebuie, are ambiţie, nu pleacă până nu iese cum trebuie”, povesteşte Elena Văcuţ, vânzătoarea de la Plafar şi învăţătoarea lui Dantes.

Copilul locuieşte în condiţii greu de imaginat, într-un gang din Craiova. Este singurul din familie care a ajuns pe băncile unei şcoli şi are planuri mari. „Când voi fi mare vreau să mă fac doctor ca să ajut oamenii”, mărturiseşte Dantes.

Bunicul copilului nu ştie carte. „Vreau ca el să ştie carte. Să ştie unde pleacă, ia un tren, să ştie ce tren ia”, spune bunicul lui Dantes.

Povestea lui Dantes, băiatul sărac, dar conştiincios, a ajuns să fie cunoscută şi de clienţii magazinului.

„Este impresionant şi vorbesc cu doamna dacă pot să contribui şi eu cu ceva”, a declarat o clientă.

O fotografie cu băieţelul desculţ care îşi face temele în magazinul de produse naturiste a ajuns şi pe site-urile de socializare. În doar două zile, poza a fost distribuită de peste 6.500 de oameni.