Un craiovean a fost taxat 70 de ori pentru o oră de parcare. „Nu am cum să îmi recuperez banii”

Un bărbat din Craiova a trecut printr-o întâmplare teribilă, după ce a fost taxat de 70 de ori pentru o oră de parcare, din cauza unei erori a sistemului de plată.

27 iul. 2021, 09:45
Un craiovean a fost taxat 70 de ori pentru o oră de parcare. „Nu am cum să îmi recuperez banii”

Un bărbat

din Craiova este victima unei situații revoltătoare. Acesta a vrut să-și parcheze mașina într-o zonă din centrul Craiovei și a plătit inițial prin SMS o oră de parcare. Bărbatul a fost șocat când și-a dat seama că de fapt a fost taxat de 70 de ori în decursul unei singure. Întâmplarea a avut loc în iunie, însă nici până în ziua de azi, el nu a reușit să-și recupereze banii.

„Pe 22 iunie am mers în centrul Craiovei, în zona English Park, şi am parcat acolo. Am trimis mesaj pentru o oră de parcare şi a fost totul în regulă. Apoi am mers la un local din apropiere şi deoarece aproape trecuse o oră, am mai trimis încă un mesaj pentru o altă oră de parcare. În momentul în care am trimis mesajul mi-a apărut o eroare şi îmi spunea că mesajul nu a fost trimis. Am mai încercat încă o dată să îl trimit şi îmi arăta aceeaşi eroare.

În final am decis să plec spre maşină pentru că dacă am văzut că nu se trimit mesajele am zis că nu vreau să risc amenda. Când am ajuns în maşină au început să curgă mesajele. Au fost 70 de mesaje care au venit unul după altul. Iniţial am crezut că este o eroare. Însă, a doua zi am verificat în cont şi fusesem taxat pentru toate cele 70 de mesaje. În total, 35 de euro cost suplimentar“, a povestit Cristian Iordache.

Un craiovean, taxat de 70 de ori: „Mi-au transmis că trebuie să plătesc factura”

Din nefericire, bărbatul a apelat în zadar la ajutorul rețelei de telefonie pentru a-și recupera banii. I s-a spus că nu are altă posbilitate decât să plătească factura.

„I-am sunat pe cei de la reţeaua de telefonie şi mi-au spus, la început, să aştept să mi se emită factura. Apoi, mi-au spus că ei nu au ce să facă pentru că lor le apare ca un cost suplimentar din mesaje speciale. Practic, mi-au transmis că trebuie să plătesc factura că nu am cum să îmi recuperez banii“, a mai adăugat bărbatul, potrivit Antena3.