Românii care merg în Grecia trebuie să aibă mare grijă! O nouă înşelătorie îi vizează! Trebuie să fie atenţi la acest lucru

Românii care vor să plece în vacanţă în Grecia sunt vizați de o nouă înșelătorie. Hackerii au început să speculeze cerințele statului elen în privința intrării turiștilor pe teritoriul acestora.

22 iul. 2021, 19:02
Românii care merg în Grecia trebuie să aibă mare grijă! O nouă înşelătorie îi vizează! Trebuie să fie atenţi la acest lucru

Românii care merg în Grecia trebuie să aibă mare grijă! Mai exact, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează că românii trebuie să aibă grijă unde îşi introduc datele personale, pentru că au apărut diverse siteuri neoficiale create pentru a fura datele de card ale celor care le accesează.

Românii care merg în Grecia trebuie să aibă mare grijă! O nouă înşelătorie îi vizează!

CERT-RO le recomandă turiștilor care se pregătesc să călătorească în Grecia să folosească doar site-ul oficial al Ministerul Afacerilor Externe.

„Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar pentru intrarea în țară. Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe este https://travel.gov.gr.

Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos.

Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în care în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii”, scrie CERT-RO.

Grecia intră de duminică, 18 iulie, pe lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Din acest motiv, se schimbă condițiile de revenire a turiștilor acasă.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat joi, 15 iulie, prin Hotărârea cu numărul 46, lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei de COVID-19.

Grecia, una dintre cele mai populare țări pentru concediile în străinătate ale românilor a trecut din zona Verde în zona Galbenă.

Românii care se întorc din Grecia trebuie să prezinte la intrarea în țară dovada vaccinării cu schema completă anti-COVID sau un test PCR anti-COVID nu mai vechi de 72 de ore. În caz contrar, trebuie să intre în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 3 ani nu se supun niciunei restricții la graniță.

Copiii cu vârste între 3 si 16 ani care se întorc din zona galbenă trebuie, potrivit Hotărârii CNSU 43 din 1 iulie 2021, să prezinte un test PCR negativ făcut cu 72 de ore înainte.

Citeşte şi: Proteste masive în Grecia, bătaie cu poliţia. Mii de oameni au ieşit în stradă, împotriva vaccinării obligatorii a îngrijitorilor FOTO
 

 


loading...