Un craiovean susţine că a fost bătut de poliţişti: M-au lovit cu picioarele. Mi-au spart maxilarul

Un bărbat din Craiova, internat în spital, susţine că a fost bătut cu pumnii şi cu picioarele de mai mulţi poliţişti care au intervenit într-o parcare din oraş unde el şi mai mulţi prieteni ascultau muzică, Poliţia spunând însă că agenţii au recurs la forţă întrucât tinerii erau recalcitranţi.

08 iul. 2013, 15:24
Un craiovean susţine că a fost bătut de poliţişti: M-au lovit cu picioarele. Mi-au spart maxilarul

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, susţine că duminică noapte se afla împreună cu mai mulţi prieteni într-o parcare din Craiova, unde ascultau muzică, iar la un moment dat o patrulă de Poliţie a venit la faţa locului şi le-a cerut să se legitimeze. Întrucât doi dintre prietenii lui au refuzat să arate actele, oamenii legii au vrut să îi bage în dubă, el filmând cu telefonul mobil această situaţie, informează Mediafax.

„Au venit să ne legitimize sau aşa ceva. Am stins muzica, ne-au legitimat, le-am dat datele, iar doi băieţi nu au vrut, iar eu am scos telefonul să îi filmez că de ce trage de băieţi să îi bage în dubă. A venit unu din spate şi mi-a dat cu telefonul jos şi mi-a pus cătuşele şi m-a băgat în dubă. Pe drum m-au înjurat că îmi arată ei mie şi când am ajuns mi-au dat de mi-au spart maxilarul. Cum m-au dat jos, au şi dat în mine, cu picioarele, cu ce or fi dat, pe la coaste, la burtă”, a spus Cosmin Tudor.

Prietenii acestuia susţin că au văzut când poliţiştii l-au lovit, tânărul fiind plin de sânge.

„L-au băgat în dubă şi se vedea prin geam cum îi cărau pumni, se vedea efectiv mâna. Pe noi ne-au îmbrâncit, ne-au vorbit urât. La secţia de poliţie, nu ne-au lăsat să intrăm, iar la ieşire, el era plin de sânge, nu putea să mai vorbească, decât scuipa sânge. Poliţistul ne-a spus că el nu a fost prezent în secţie, deci nu are de unde să ştie dacă a luat sau nu bătaie, ţinând cont că el era deja de mult acolo. Nu ştiu dacă i-am provocat, dar fiind băuţi, au crezut că au vrut să riposteze, dar nici vorbă de aşa ceva”, a spus o prietenă a tânărului care se afla în parcarea respectivă în momentul incidentului.

„Ne-au încătuşat, pe el l-au bătut că voia să ne filmeze pe noi când ne-au pus cătuşele. L-au bătut cu picioarele şi cu pumnii, iar la secţie ne-au băgat separat. Ne-au dat amenzi, iar pe el l-am mai văzut afară, era leşinat şi îi turnau apă pe faţă”, a spus Marian Ciurea, unul dintre martorii incidentului.

Tânărul, care este în prezent internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova cu fractură de mandibulă şi echimoze la torace, spune că după ce va fi externat, va depune plângere împotriva poliţiştilor care l-ar fi agresat.

Poliţiştii spun că duminică noapte o patrulă a intervenit în cartierul Brazda lui Novac din Craiova, în urma mai multor sesizări telefonice ale vecinilor, care reclamau că un grup de tineri ascultă muzică într-o parcare.

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Dolj afirmă că oamenii legii au făcut uz de forţă întrucât tinerii erau recalcitranţi, trei dintre aceştia fiind băuţi.

„Patrula de poliţie s-a deplasat la faţa locului, unde trei dintre cei şase tineri au plecat, iar alţi trei, alfaţi în stare evidentă de ebrietate, au refuzat să se legitimize şi au devenit reclacitranţi. Poliţiştii i-au invitat la secţie pentru identificare, dar pentru că aceştia au refuzat şi au folosit cuvinte injurioase. Poliţiştii au făcut uz de forţă pentru a-i reţine, i-au dus la Secţia 4 Poliţie, unde au fost identificaţi şi au primit amenzi cuprinse între 500 şi 700 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. După ieşirea din secţie, unul dintre aceştia a cerut intervenţia ambulanţei, a fost dus la spital, unde s-a descoperit că are mandibula deplasată”, a declarat Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt Poliţiei Dolj.

Conducerea Poliţiei Judeţene Dolj a dispus începerea unei anchete interne în acest caz

„În funcţie de aceste verificări se vor dispune măsurile legale: fie va fi sesizat Parchetul, fie vor fi luate măsuri la nivel intern”, a afirmat Adrian Căpraru.