Un craiovean urmărit după ce ar fi retras fraudulos din bancomate peste 100.000 euro a fost prins

Un bărbat din Craiova pe numele căruia există un mandat european de arestare emis de către autorităţile germane pentru infracţiuni informatice, după ce ar fi retras fraudulos peste 100.000 de euro de la bancomate din Germania, dar şi din ţări din America de Sus, a fost reţinut vineri dimineaţă.

RomaniaTV.net
08 mart. 2013, 12:08
Un craiovean urmărit după ce ar fi retras fraudulos din bancomate peste 100.000 euro a fost prins

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dolj, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost prins şi reţinut vineri dimineaţă şi va fi dus la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea mandatului european de arestare emis de către autorităţile germane şi pentru începerea procedurilor de extrădare, informează Mediafax.

Craioveanul este acuzat că pe parcursul anului trecut a instalat dispozitive de tip skimming, a clonat carduri bancare şi a retras bani prin folosirea cardurilor clonate, în ţări din America de Sud sau America Centrală.

„În cursul anului 2012, bărbatul, Vidu Viorel, a instalat dispozitive ilegale de citire a cardurilor şi de aflare a codurilor pin pe bancomate situate în trei oraşe din Germania, prin intermediul cărora a reuşit obţinerea de informaţii confidenţiale aparţinând unui număr de 32 de persoane care au folosit bancomatele respective. Cu ajutorul acestor informaţii, suspectul a fabricat artizanal carduri bancare cu care a retras aproximativ 21.000 euro de la bancomate situate în ţări din America de Sud şi aproximativ 89.000 euro de la bancomate din Mexic”, a decalarat Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt Poliţiei Dolj.