Aterizare FORŢATĂ a unui avion pe o păşune din Alba. Un cunoscut om de afaceri a fost RĂNIT

Un avion de mici dimensiuni a fost nevoit să aterizeze forţat pe o păşune din judeţul Alba în cursul zilei de vineri din cauza unor defecţiuni tehnice. Un cunoscut om de afaceri din Alba Iulia a fost rănit.

RomaniaTV.net
21 iun. 2013, 17:35
Aterizare FORŢATĂ a unui avion pe o păşune din Alba. Un cunoscut om de afaceri a fost RĂNIT

Avionul de mici dimensiuni a aterizat forţat pe o păşune de lângă localitatea Teleac, aflată la mai puţin de zece kilometri de Alba Iulia, potrivit Alba24.

Citeşte şi ACCIDENT AVIATIC la IAŞI: Două persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni

Bărbatul care pilota avionul, Zaharia Groza, un cunoscut om de afaceri ardelean a fost rănit, suferind o fractură la mână. Reprezentanţii ISU au intervenit pentru scoaterea acestuia din avion, în urma primirii unui apel de urgenţă. Deşi aparatul de zbor nu a luat foc, la faţa locului s-au deplasat, totuşi, pompierii militari din Alba Iulia.

Citeşte şi Un avion de agrement a ATERIZAT FORŢAT la graniţa dintre Olt şi Teleorman

În zona localităţii unde a avut loc aterizarea forţată există o pistă destinată avioanelor de agrement care aparţine chiar pilotului rănit, administrator al societăţii „7 Uşi” din Alba Iulia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, bărbatul ar fi povestit că motorul avionului s-a oprit, astfel că a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe acea păşune.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.