Un cunoscut producător de la Hollywood sprijină interzicerea deținerii de arme de foc în SUA

Unul dintre mogulii de la Hollywood, producătorul Harvey Weinstein, ia poziție față de violența de multe ori gratuită din filme, anunțând că nu va mai finanța proiecte cinematografice "cu mult sânge" pentru a sprijini campania pentru interzicerea armelor de foc în SUA, conform unui interviu oferit CNN.

20 ian. 2014, 08:24
Un cunoscut producător de la Hollywood sprijină interzicerea deținerii de arme de foc în SUA

Producătorul este cunoscut pentru seria de filme horror „Scream”, dar și pentru celebrele și violentele filme „Pulp Fiction” și „Inglourious Basterds”, în regia lui Quentin Tarantino. El a anunțat însă că dorește să-și schimbe direcția carierei printr-o anunțată colaborare cu Meryl Streep, la filmul „The Senator’s Wife” — un film care se va concentra asupra controversatei probleme legate de dreptul americanilor de a deține arme de foc, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Bob şi Harvey Weinstein dau în judecată Time Warner, pentru adaptarea romanului „Hobbitul”

Weinstein a explicat că după ce vor vedea acest film, membrii National Rifle Association (NRA — organizație a deținătorilor de arme de foc din America) „își vor dori să nu se fi născut”.

Vreau să aleg mai atent filmele pe care le voi produce, în așa fel încât să nu mai fie violente sau nu chiar atât de violente cum erau. Am ajuns la concluzia că nu mai pot sa fac filme violente și să susțin că nu am nicio problemă dacă sunt văzute de copiii mei. Nu vreau să fiu un ipocrit. De mai mulți ani simpatizez cu cauza înăspririi regimului armelor în SUA dar am fost foarte bun în a ignora această problemă, prefăcându-mă că nu este și problema mea. Acum însă, oricât de mult mi-aș dori să pretind că această problemă nu există, oricât mi-aș dori să-mi continui viața la fel ca până acum, am ajuns la concluzia că nu se mai poate„, a susținut el.

Citeşte şi O pisică a învăţat să meargă pe „COATE” după ce s-a născut fără oase în picioarele din faţă VIDEO