Un cunoscut ţepar, prins de poliţişti. Surpriza uriaşă avută de oamenii legii

Aventura unui bărbat din Satu Mare certat bine cu legea s-a încheiat după gratii. Condamnat la închisoare pentru înşelăciune, infractorul a petrecut luni de zile nestingherit pe străzile oraşului, chiar sub nasul poliţiştilor. Mai mult, omul îşi fabricase buletin şi permis de conducere false.

RomaniaTV.net
20 iul. 2015, 07:38
Un cunoscut ţepar, prins de poliţişti. Surpriza uriaşă avută de oamenii legii

Deși primise o condamnare de 3 ani de închisoare pentru înșelăciune, Zsolt Mona se plimba nestingherit prin Satu Mare. Pentru a nu fi prins de polițiști, Mona își procurase un permis de conducere și un buletin fals, potrivit Vocea Transilvaniei.

Citeşte şi Oskar Groning, fostul contabil de la Auschwitz, condamnat la 4 ani de închisoare

Mort de beat, Mona a refuzat să oprească la un control de rutină. Pentru a nu fi prins de polițiști, el a luat-o la fugă pe jos în bustul gol, dar a fost prins în fața unui magazin, fiind aproape de coma alcoolică, având o alcoolemie de 1,07 mg/l în aer expirat. Dus la Poliția Municipiului Satu Mare, polițiștii au descoperit că buletinul și permisul de conducere prezentat polițiștilor de la Rutieră erau false. Ba mai mult, pe numele lui exista un mandat emis după ce a fost condamnat la închisoare și nu s-a predat.

În data de 17 iulie, poliţiştii Biroului Rutier Satu Mare, cu ocazia unui control rutier pe Bulevardul Octavian Goga, au efectuat semnalul de oprire unui autoturim marca Audi A8 cu numărul de înmatriculare LME-114, dar care şi-a continuat deplasarea. Poliţiştii au reuşit identificarea autoturismului pe strada Clăbucet şi au procedat la verificarea documentelor conducătorului auto. Acesta a prezentat o carte de identitate şi un permis de conducere pe numele IVAN ALEXANDRU, de 30 ani din Săcăşeni. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că documentele erau false, respectiv cu o altă identitate, identitatea reală a conducătorului auto fiind MONA ZSOLT de 35 ani, din Satu Mare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de de 1,07 mg /l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Satu Mare, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea în urma extinderii verificărilor s-a constatat faptul că Mona Zsolt, poseda mandat de executare a pedepsei închisorii pentru înşelăciune, motiv pentru care a fost depus în Penitenciarul Satu Mare„, se arată într-un comunicat remis presei de IPJ Satu Mare.

Citeşte şi Fostul premier italian Silvio Berlusconi, condamnat la 3 ani de ÎNCHISOARE pentru corupţie

Adevărata identitate au stabilit-o doar după ce au verificat mașina cu care acesta făcuse accidentul și care era înmatriculată pe soția lui. Zsolt Mona a fost depus în Penitenciarul Satu Mare, unde își va petrece următorii trei ani.