Un cuplu a fost ucis prin lapidare din cauza unei căsătorii între caste

Un cuplu tânăr a fost lapidat în sudul Indiei miercuri de către rudele femeii, care se opuneau căsătoriei acesteia cu un bărbat din altă castă, considerată inferioară, a anunţat joi poliţia locală, relatează AFP.

07 nov. 2019, 14:55
Un cuplu a fost ucis prin lapidare din cauza unei căsătorii între caste

Aceste fapte sunt ultimele dintr-o serie de ”crime de onoare” în India, comise în general de către rude, în numele apărării tradiţiilor şi care au loc adesea în zone rurale conservatoare.

Cuplul, în vârstă de 29 de ani, din statul Karnataka (sud), s-a căsătorit în urmă cu trei ani, împotriva dorinţei membrilor familiei, potrivit news.ro.

Tânăra provenea dintr-o castă aşa-zis ”înaltă”, în timp ce tânărul provenea din comunitatea dalit – numită odinioară ”cei care nu pot fi atinşi” -, considerată cea mai inferioară pe scara socială, în rigidul sistem de caste indian.

Ei au fugit din satul lor natal şi s-au instalat într-un oraş, unde au făcut doi copii. Însă s-au întors luna trecută în localitate, pentru a se întâlni cu apropiaţi, potrivit poliţiei, potrivit news.ro.

”Ei au fost văzuţi de săteni miercuri, care l-au informat pe fratele femeii. După aceea, acesta din urmă a adunat un grup care a atacat cuplul şi l-a ucis cu lovituri de pietre”, a declarat un membru al poliţiei locale, Guru Shanth ”Trei dintre principalii acuzaţi au fost identificaţi, inclusiv fratele şi unchiul femeii”, a adăugat el.

Potrivit unor statistici ONU, dintre cele 5.000 de ”crime de onoare” care au loc anual în lume, aproape 1.000 sunt comise în India.

În 2011, Curtea Supremă indiană a stipulat ca cei care se fac vinovaţi de ”crime de onoare” să fie condamnaţi la pedeapsa cu moartea.


loading...