Un cuplu de italieni a plecat în vacanţă la Cracovia, dar a ajuns la … Craiova

Doi italiani au trecut printr-o experinţă neplăcută din cauza unei încurcături făcute de reprezentantul unei agenţii de turism de la care au achiziţionat vacanţa. Italienii visau la o vacanţă de vin în Cracovia, dar au ajuns din greşeală la Craiova.

15 aug. 2022, 12:42
Un cuplu de italieni a plecat în vacanţă la Cracovia, dar a ajuns la … Craiova

Imaginați-vă scena. Plecați în vacanță, în Polonia, în frumosul oraș Cracovia, unde vă așteaptă și prietenii. Și, de îndată ce coborâți din avion, la aeroport, vă aflați la peste o mie de kilometri distanță, în Craiova. In Romania, langa Bucuresti, scrie gazzettinodelchianti.it.

Citeşte şi: Turismul în ţările din estul Europei, grav afectat de războiul din Ucraina. România este şi ea pe listă

Poate suna ca o glumă, dar nu este. Este o poveste adevărată. Și a fost relatată chiar de cei doi italieni aflaţi acum în Craiova.

„Partena mea, care locuiește în Quarate, în municipiul Bagno a Ripoli – a mers la o cunoscută agenție de turism din Florența pentru a cumpăra două bilete de avion spre Cracovia (Polonia), unde ne așteptau niște prieteni”, povesteşte Massimo.

„În schimb, am plecat de pe aeroportul din Bologna și ne-am trezit la Craiova (România). La început am râs de ea, dar apoi situaţia n-a mai fost amuzantă”, a spus Paola, potrivit gazzettinodelchianti.it.

Totul s-a întâmplat din cauza unei erori apărute ca urmare a asemănării numelor celor două oraşe. Inclusiv Paola ne spune și de ce nu li s-a părut ciudat.

„La fel de naivă – continuă femeia, care se află în România alături de partenerul ei, Massimo – ne-am gândit că acesta este numele orașului scris în poloneză. Am avut încredere și ne-am continuat călătoria liniştiţi”.

„Când am coborât la aeroport și am realizat că suntem în România. A fost un șoc”, spune Massimo.

Citeşte şi: A fost deschisă Centura Slatina, pe Drumul Expres Craiova – Pitești. Anunţul lui Sorin Grindeanu: „Elimină una dintre cele mai mari probleme”

Pentru că nu au găsit o modalitate acceptabilă pentru a ajunge la Cracovia, cei doi turişti italieni s-au cazat la un hotel din centrul Craiovei şi îşi fac planuri pentru a petrece săptămâna de vacanţă, iar la întoarcere vor rezolva situaţia cu agenţia de turism.