Un cuplu de români şi-a folosit băieţelul de 6 ani pentru a fura un ceas de lux din Londra. Cum a fost pus la cale furtul

Ilie Para și Marta Para-Bloj, un cuplu de români, a şocat Marea Britanie, după ce au pus la cale un furt de proporţii în care şi-au folosit copilul de doar şase ani. Tinerii, ambii în vârstă de 33 de ani, şi-au implicat fiul pentru a sustrage un ceas de aur de 67.000 de lire sterline din magazinul Harrods, pe care l-au schimbat cu o replică ascunsă în gluga băiatului, scrie publicaţia britanică Daily Mail.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 08:02

Anchetatorii britanici susţin că furtul a fost unul bine pus la cale. Cei doi români au vizitat magazinul de lux Harrods, din centrul Londrei, cu cinci zile înainte, atunci când au făcut fotografii cu ceasul Audemars Piguet Royal Offshore Oak din aur roz de 18 carate.

„S-au plimbat prin mai multe magazine cu ceasuri şi, în cele din urmă, s-au oprit la vitrina Audemars Piguet. Un vânzător le-a adus un ceas din vitrină pentru a-l proba. Ilie Para a încercat mai multe modele şi a decis să fotografieze unul dintre ceasuri, din toate unghiurile”, au precizat procurorii britanici, citaţi de Daily Mail.

Românii au realizat fotografiile cu modelul cronograf de 67.000 de lire sterline, cu intenţia de a obţine un model fals cât mai apropiat de ceasul original, spun investigatorii britanici.

Cuplul s-a întors la magazin, alături de copilul lor de şase ani, pe 19 septembrie. În momentul în care vânzătorul s-a întors cu spatele, Ilie Para a schimbat ceasul cu un fals, pe care-l ascunsese în gluga copilului, au precizat magistraţii Tribunalului Regal Southwark.

Câteva zile mai târziu, românii şi fiul lor de şase ani au fost prinşi în portul Dover, într-un Audi negru, în timp ce se pregăteau să plece din Marea Britanie.

Cum şi-au dat seama angajaţii Harrods de furtul comis de români

Potrivit sursei citate, un vânzător a mărturisit că nu şi-a dat seama de faptul că ceasul de lux fusese schimbat. O zi mai târziu, un coleg a constat că era de fapt vorba despre o replică – cadranul era diferit, iar ceasul nu avea număr de înregistrare.

După ce a vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, judecătorul a constatat că băieţelul plângea şi „era pregătit” să plece atunci când i-a făcut semn Ilie Para.

„Absolut. A fost un furt premeditat”, a spus un procuror.

Ilie Para și Marta Para-Bloj au recunoscut comiterea furtului.

Chiar dacă Marta Para-Bloj este însărcinată în trei luni, instanţa a decis ca românca şi iubitul ei să fie arestaţi până la momentul în care vor fi judecaţi pe 14 decembrie.

Marea Britanie intră în lockdown, dar şcolile rămân deschise. Premierul britanic: Locul copiilor e în sala de curs!