Un cuplu de români cu venituri de 80.000 de euro în străinătate vrea să investească banii strânși în România. Reacția internauților: „După 1 an de antreprenoriat în România, o să vă fie dor de cei 80.000 euro”

Doi români, soț și soție, care lucrează ca șoferi de camion în străinătate, au decis să se întoarcă în România și să investească banii câștigați. Cei doi și-au postat intenția pe grupul de Facebook Tineri Antreprenori - Sfaturi, idei și business solicitându-le internauților sugestii de investiții. Însă mulți dintre cei care au comentat la postare i-au îndemnat pe cei doi să nu se întoarcă.

13 feb. 2024, 16:43
Un cuplu de români cu venituri de 80.000 de euro în străinătate vrea să investească banii strânși în România. Reacția internauților: „După 1 an de antreprenoriat în România, o să vă fie dor de cei 80.000 euro”

Un cuplu de români care a muncit din greu printre străini s-a decis ca, în următorii doi ani, să se întoarcă acasă. Pentru că au reușit să pună un ban deoparte, cei doi intenționează să-i investească în businessuri la care se pricep cât de cât. Au mai multe variante: fie să cumpere un apartament la munte pe care să-l închirieze turiștilor, fie un apartament într-un oraș universitar pe care să-l închirieze studenților, fie să deschidă o școală de șoferi axată pe categoriile de mare tonaj, scrie stiridiaspora.ro

Cuplu de români care muncește în străinătate dornic să investească banii strânși în România

Eu și soțul dorim să ne retragem în România în următorii maximum doi ani și am vrea să ne deschidem o afacere. Ne-am gândit la a cumpăra, cu bani cash, un apartament la munte pentru regim hotelier sau 1-2 apartamente în orașele universitare pentru chirie.

Altă variantă ar fi deschiderea unui centru de activități pentru copii, ceva inovativ, pentru că nu există în orașul nostru, o școală de șoferi axată mai mult pe categoriile de mare tonaj sau un atelier de mulaje artistice.

Știu că sunt din domenii diferite, dar sunt lucruri la care ne-am pricepe. Ambii suntem șoferi de TIR și veniturile noastre sunt de 80.000 de euro pe an, momentan, ca angajați. Care credeți că ar fi cea mai rentabilă”, a scris femeia pe Facebook.

Citeste si Oferte de muncă în străinătate 2024. Salariile pot ajunge și la 12.000 de lei pe lună în aceste domenii

cuplu de români

Reacțiile internauților: „În 2 ani o să fugiți din România mâncând pământul”

Cei mai mulți comentatori i-au sfătuit, însă, să nu se întoarcă în România, unde vor trebui să plătească la stat taxe uriașe, care le vor seca sacul.

După 1 an de antreprenoriat în România, o sa va fie dor de cei 80.000 euro…„, comentează cineva.

Rămâneți acolo. Nu faci bani cu o afacere mică în România… acte, controale, bătăi de cap. Am avut 2 afaceri mici, cu 5,6 angajați….acum sunt șofer. E de 1000 de ori mai bine„, scrie un alt utilizator.

Citeste si Salariul minim în Spania 2024. Tot ce trebuie să știi dacă vrei să pleci la muncă în străinătate

Cumpărați cât mai multe apartamente puteți. După care deschideți școală de șoferi de TIR. Ce știți să faceti cel mai bine va aduce cel mai mare profit, iar apartamentele va vor ajuta sa aveți venituri relativ pasive până se dezvolta școala de șoferi. Succes!„, îi sfătuiește altcineva.

Cum să veniți în Romania cu aceste venituri de acolo? Nu stiți în ce vă bagati… stați acolo că nu pierdeti nimic! Aici maxim puteți să investiți banii pe care îi aveti și în 2 ani să doriți să fugiți mâncând pământul„, este alt sfat primit de cei doi.