Un cuplu de români din Italia şi-a abondat copilul de doar PATRU LUNI pe stradă

Un cuplu de români stabilit în Italia şi-a abandonat copilul de doar patru luni pe o stradă din Verona. Bebeluşul a fost găsit în noaptea de miercuri spre joi de un cetăţean pakistanez.

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 15:39
Un cuplu de români din Italia şi-a abondat copilul de doar PATRU LUNI pe stradă

Conform presei locale, cel mic a fost dus la spital în stare bună. O păturică de lună i-a salvat viaţa bebeluşui.

Citeşte şi: O româncă de 20 de ani a murit, după ce a căzut de la etajul 14 al unui bloc din Italia

Autorităţile italiene au dat de urma celor doi părinţi, avertizate fiind de o cunoştinţă a acestora, care îi găzduia. Aceasta a auzit faptul că în oraş a fost găsit un copil abandonat, iar ajuns acasă a observat că lipseşte bebeluşul cuplui român.

„Investigaţiile sunt încă în curs de desfăşurare pentru a înţelege ce i-a condus pe cei doi părinţi la un gest atât de extrem, dacă a fost doar disperarea pentru sărăcia lor economică sau dacă există motive de altă natură. Din fericire, micuţul Zeno, aşa cum a fost numit de medicii de la secţia de Pediatrie a spitalului Borgo Trento după numele sfântului protector al oraşului, se simte bine şi în zilele următoare serviciile sociale ale municipiului Verona îi vor asigura protecţia şi îngrijirea. Părinţii lui vor trebui să răspundă însă în faţa judecătorilor pentru infracţiunea de „abandon de minori agravat, comis de un părinte””, scrie Rotalianul.