Un cutremur cu magnitudinea 5,4. Seismul a fost resimţit şi în capitală

Un cutremur moderat, cu magnitudinea mb de 5,6 grade, s-a produs in ziua de marti, 24 ianuarie, in Nepal.

24 ian. 2023, 16:34
Un cutremur cu magnitudinea 5,4. Seismul a fost resimţit şi în capitală

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs marţi în Nepal, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteraneean (EMSC); cutremurul a fost resimţit şi în capitala Indiei, New Delhi, potrivit Reuters.

Cutremur în Vrancea. A fost resimțit în mai multe orașe
Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri şi la o distanţă de 63 de kilometri de districtul Jumla, în nord-vestul Nepalului, situat la peste 300 de kilometri de capitala Kathmandu, potrivit Agerpres.

Nu au fost raportate persoane rănite până la această oră. Utilizatori ai reţelelor de socializare din India au povestit că au resimţit vibraţii puternice care au zgâlţâit ventilatoare din tavan şi alte obiecte suspendate.

Cutremur cu magnitudine 4.9. S-a simţit puternic în multe oraşe

 

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a lovit săptămîna trecută nord-vestul Iranului, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC), informează Reuters.

EFE plasează magnitudinea cutremurului la 5,4, citând Centrul seismologic din Iran, din cadrul Universităţii din Teheran. Epicentrul seismului a fost localizat în apropierea oraşului Khoy din provincia iraniană Azerbaidjanul de Vest.

Presa iraniană nu a raportat deocamdată nicio victimă sau pagube materiale. Falii geologice majore străbat Iranul, o ţară care s-a confruntat în ultimii ani cu mai multe cutremure devastatoare.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,6 s-a produs marţi în largul Indoneziei şi al Timorului de Est în adâncurile oceanului, potrivit Institutului Seismologic al SUA (USGS), relatează AFP. Epicentrul cutremurului este situat la 427 de kilometri la sud de insula indoneziană Ambon, la 95 de kilometri adâncime, a precizat institutul. Anterior Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a anunţat că un cutremur cu magnitudinea 7,7 s-a produs în regiunea Tanimbar din Indonezia, notează Reuters.

Seismul s-a produs la primele ore ale zilei de marţi (ora locală) la o adâncime de 97 de kilometri, conform EMSC.