Un cutremur cu magnitudinea 6,8 s-a produs în Japonia. A fost urmat de un altul, de 6,1

Un seism cu o magnitudine de 6,8 pe scara Richter s-a produs miercuri în Japonia. Autorităţile japoneze au emis imediat avertizare de tsunami, care însă a fost anulată după câteva ore. Un val de zece centimetri deja a atins ţărmul.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 09:49
Un cutremur cu magnitudinea 6,8 s-a produs în Japonia. A fost urmat de un altul, de 6,1

UPDATE: Al doilea cutremur având o magnitudine de 6,1 a afectat, miercuri, estul insulei japoneze Honshu, a anunţat agenţia de meteorologie niponă. Epicentrul cutremurului, resimţit la Tokyo, a fost localizat în Oceanul Pacific, în apropiere de prefectura Chiba (la est de Tokyo). Hipocentrul a fost localizat la zece kilometri adâncime. Pentru moment nu a fost lansată nicio avertizare de tsunami.

UPDATE: Alerta de tsunami emisă după seismul cu magnitudinea de 6,8 produs, miercuri, în largul Japoniei, a fost anulată, după ce valuri de 10-20 de centimetri înălţime au atins coastele de nord şi nord-est, fără a provoca pagube, relatează AFP.

Autorităţile japoneze au avertizat miercuri cu privire la riscul producerii unui tsunami de 50 de centimetri pe coasta de nord-est, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,8 produs în Oceanul Pacific, relatează AFP, citează MEDIAFAX.

Agenţia meteorologică japoneză a afirmat că epicentrul cutremurului a fost localizat la 235 de kilometri la sud de Kushiro, pe Insula Hokkaido, la o adâncime de 26 de kilometri. Agenţia a mai precizat că alerta de tsunami priveşte insula Hokkaido şi prefecturile din zona de coastă Aomori şi Iwate.

La 11 martie 2011, un seism cu magnitudinea 9 s-a produs în această regiune, generând un tsunami gigantic care a devastat oraşe şi sate de pe litoral, provocând moartea sau dispariţia a 19.000 de persoane.