Un cutremur cu magnitudinea 6,0 zguduie coastele Greciei. Seismul s-a produs lângă insula Creta

Un cutremur cu magnitudinea 6,0 a fost înregistrat marți în Marea Egee, la sud-estul Greciei, conform raportului US Geological Survey.

19 oct. 2021, 10:01
Un cutremur cu magnitudinea 6,0 zguduie coastele Greciei. Seismul s-a produs lângă insula Creta

Focusul mișcării telurice a fost situat la 37,8 kilometri adâncime, în timp ce epicentrul a fost situat la 149 kilometri sud-vest de coasta insulei Karpathos. La rândul său, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a catalogat magnitudinea acestui cutremur la 6,4 şi a situat epicentrul la 219 kilometri sud de insula Rodos, în timp ce INFP scrie pe site-ul său despre o magnitudine de 6,2.

Până în prezent nu au fost raportate pagube materiale. Cu toate acestea, mass-media locală subliniază că cutremurul a fost resimțit și în insulele Creta și Santorini.

Cutremurul s-a produs marţi dimineaţă, la ora 8.32, ora României.

Citeşte şi Cutremurul din Marea Egee a făcut RAVAGII în Turcia şi Grecia. Peste 100 de oameni au murit

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 s-a produs şi marţea trecută în Creta, pe 12 octombrie, urmat de patru replici puternice. Grecia este străbătută de importante falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente în această regiune.

Ultimul seism mortal s-a produs la data de 3 martie în centrul Greciei, în Elassona, lăsând în urmă un mort şi zece răniţi, precum şi pagube extinse.

Citeşte şi VIDEO Mini tsunami pe Insula Samos din Grecia după cutremur. Imaginile dezastrului cu maşini luate de ape, case inundate