VIDEO Mini tsunami pe Insula Samos din Grecia după cutremur. Imaginile dezastrului cu maşini luate de ape, case inundate

Un cutremur puternic a zguduit vineri Grecia şi Turcia. Mai multe imobile s-au prăbuşit în urma seismului, resimţit la Istanbul, Atena şi la Sofia. După cutremur, un mini tsunami a lovit Insula greacă Samos şi Izmirul, potrivit Institutului american de geofizică USGS. Imaginile difuzate de presă şi de martori pe reţelele de socializare arată dezastrul. Ambarcaţiuni duse în larg, maşini luate de ape, locuinţe, magazine, străzi pline de apă.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 13:39

Cutremurul s-a produs vineri după prânz în Marea Egee, la sud-vest de Izmir, al treilea cel mai mare oraş din Turcia, şi în apropiere de Insula greacă Samos.

Un mini tsunami a spart pereţii mai multor case pe insula greacă şi a inundat portul Samos, arată imagini difuzate de postul elen de televiziune ERT.

Resimţit pe Insula Samos, dar şi pe Insula Creta şi la Atena, seismul – cu o durată importantă – ”a fost înregistrat la ora 11.15 GMT (13.15, ora României), iar epicentrul său a fost localizat la 19 kilometri în largul Samos şi la doi kilometri adâncime”, a anunţat iniţial Observatorul din Atena, care a estimat intensitatea cutremurului la 6,6 grade pe scala Richter.

Era haos, n-am mai trăit niciodată aşa ceva. Pentru moment, nu avem victime. Unele clădiri au fost avariate, o biserică”, situată în portul Karlovassi, a declarat pentru ERT viceprimarul Samos, Giorgos Dionysiou.

Guvernatorul Istanbulului Ali Yerlikaya a anunţat că nu s-a constatat nicio pagubă, imediat, în capitala economică a ţării.

Toate instituţiile noastre auînceput să se ducă la faţa locului pentru a începe eforturile necesare”, a anunţat într-un mesajpostat pe Twitter preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.