Un dascăl din Severin a câştigat Nobelul profesorilor

Profesoara de matematică, Manuela Prejea, a primit înalta distincţie în SUA, într-o ceremonie la care au mai fost prezenţi laureaţi ai premiului Nobel pentru economie, fizică şi medicină.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 06:56
Un dascăl din Severin a câştigat Nobelul profesorilor

Blamat în multe rânduri, sistemul de învăţământ are în componenţă numeroşi profesori care îşi fac meseria cu pasiune şi care cresc generaţii de elevii excepţionali. Nu sunt puţine cazurile în care dascălii rămân în conştiinţa celor pe care i-au învăţat şi care, la rândul lor, încearcă să-şi arate recunoştinţa.

Plecând de la astfel de considerente, am asistat recent la o premieră în învăţământul românesc. O profesoară de matematică de la Colegiul Traian din Turnu Severin a primit distincţia Claes Nobel, alături de alţi nouă profesori din lume.

Alături de alţi foşti colegi, Alina Popescu, studentă la Harvard, acum şi membru al Asociaţiei celor mai buni liceeni din întreaga lume, a fost cea care a nominalizat-o pentru înalta disticţie pe profesoara Manuela Prejea. „A reuşit să ne dezvăluie mie şi colegilor mei nebănuite virtuţi”, spune Alina Popescu.

Premiul a fost acordat chiar de către Claes Nobel, strănepotul lui Alfred Nobel, la reşedinţa fostului preşedinte american Jimmy Carter. Au fost prezenţi şi laureaţi ai premiului Nobel pentru economie, fizică sau medicină. Doar 10 profesori din întreaga lume sunt distinşi cu premiul Claes Nobel.