Un delfin deformat, abandonat de familia sa, a fost adoptat de balene FOTO

Un delfin deformat, care a fost abandonat de familia sa, a fost adoptat de un grup de caşaloţi.

24 ian. 2013, 11:57
Un delfin deformat, abandonat de familia sa, a fost adoptat de balene FOTO

Grupul inedit a fost fotografiat la 15-20km distanţă de arhipelagul Azore, din Atlanticul de Nord. Timp de opt zile, cercetătorii au observat delfinul care se alinta de balene. Acestea îl tolerau şi chiar îl alintau şi ele.

„Părea că l-au acceptat, nu ştiu de ce. Erau foarte sociabile„, a declarat ecologistul Alexander Wilson, pentru Science Now. Cercetătorii au fost siguri că era vorba despre acelaşi delfin, întrucât avea coloana deformată. Wilson spune că familia delfinului l-ar fi exclus din grup din cauza acestei deformări.

Caşaloţii înoată mai încet decât delfinii, iar grupul desemnează un membru care să aibă grijă de pui lângă suprafaţa apei, în timp ce ceilalţi adulţi se duc înspre adâncuri.

Expertul în balene Monica Ameida e Silva de la Universitatea Azore din Portugalia a descris prietenia drept un lucru unic, întrucât caşaloţii, de obicei, stau departe de delfini. Delfinii au fost văzuţi, de multe ori, hărţuind balenele şi puii lor. Aşa că această nouă prietenie este un mister pentru experţi.