Un deputat a făcut plângere la DIICOT după ce i-a fost spartă adresa de mail

Deputatul UDMR Kereskenyi Gabor s-a adresat DIICOT după ce i-a fost spartă adresa de e-mail şi au fost trimise mai multe mesaje cu conţinut xenofob unor instituţii şi persoane.

RomaniaTV.net
19 feb. 2014, 17:28
Un deputat a făcut plângere la DIICOT după ce i-a fost spartă adresa de mail

Parlamentarul a explicat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost informat de mai multe persoane că au primit mesaje cu conţinut xenofob şi de discriminare etnică, figurând ca fiind transmise de pe adresa sa personală, astfel să a sesizat DIICOT-ul şi Parchetul.

„Au fost trimise instituţiilor, persoanelor publice şi către mass media mailuri cu conţinut xenofob şi de discriminare etnică. Am făcut sesizări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare şi la DIICOT, pentru că acest autor necunoscut a săvârşit infracţiunile de fals informatic şi fals privind identitatea, fapte reglementate de noul cod penal”, a declarat Kereskenyi.

Conform primelor cercetări, mesajele au fost trimise de pe un site din Cehia, conţinut acestora ajungând la mai multe instituţii precum Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, Aeroportul Satu Mare, Instituţia Prefectului, Biblioteca Judeţeană, dar şi la o parte a presei.