Un deputat de origine română din Franţa a poreclit-o „rotweiller” pe partenera lui Francois Hollande

Lovituri sub centură, în campania pentru prezidenţialele din Franţa. Lionnel Luca, un deputat de origine română din tabăra lui Nicolas Sarkozy, a numit-o "rotweiller" pe partenera lui Hollande.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 11:39
Un deputat de origine română din Franţa a poreclit-o „rotweiller” pe partenera lui Francois Hollande

Actualul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost nevoit să dea explicaţii la televiziune pentru declaraţiile lui Luca. „Resping în mod clar astfel de susţineri, aş detesta să-i facă cineva acelaşi lucru Carlei „, a afirmat Sarkozy.  Deputatul UMP Lionnel Luca a făcut un joc de cuvinte cu numele partenerei lui Francois Hollande, Valerie Trierweiler.

Sarkozy nu a ratat însă ocazia de a-l critica din nou pe Hollande pentru că refuză dezbaterile. „Regret că nu putem face o dezbatere, aşa cum aţi propus, iar eu am acceptat. Şi asta deşi suntem amândoi în acelaşi loc, în acelaşi moment”.

Hollande i-a răspuns referindu-se la două dintre temele principale abordate de Sarkozy: atitudinea faţă de imigranţi şi programul economic. „Vă spun că nu putem expulza un străin care respectă legea”, a fost replica lui Hollande. Apoi a spus că „acum, prin intermediul noilor tehnologii, al învăţământului superior, dar şi cu ajutorul energiilor alternative, vom putea crea creştere economică”.

Sarkozy i-a întors-o: „Credeţi că va obţine creştere economică? Cum, continuând să cheltuiască fără să ţină cont?”, crticând planurile de creştere economică prezentate de contracandidatul său socialist.

Între timp, sondajele de opinie continuă să îl indice drept favorit pe Francois Hollande, care a câştigat primul tur de scrutin cu un procent în plus faţă de Sarkozy. Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa se va desfăşura în data de 6 mai, iar până atunci, şi unul, şi celălalt candidat încearcă să cucerească electoratul principalelor partide ai căror lideri nu au intrat în turul decisiv.