Un deputat PNL se declară împotriva vaccinării obligatorii

Deputatul PNL Matei Dobrovie a scris într-o postare pe Facebook că este împotriva obligativităţii vaccinării copiilor.

RomaniaTV.net
29 ian. 2020, 10:30
Un deputat PNL se declară împotriva vaccinării obligatorii

„Sunt împotriva obligativității vaccinării!

Am primit în ultima vreme foarte multe mesaje privind legea vaccinării obligatorii. Proiectul a fost adoptat în cvasiunanimitate la Senat pe 23 octombrie și înregistrat la Camera Deputaților pe 30 octombrie, a primit termen final pentru depunerea amendamentelor – 7 noiembrie, doar o săptămână! Am depus atunci mai multe amendamente pentru eliminarea obligativității. De atunci proiectul este blocat la Comisia de Sănătate din Camera Deputaților”, a scris Dobrovie la începutul unei postări mai lungi pe subiect.

„Vaccinurile sunt și trebuie să rămână o procedură medicală opțională, pe care cetățeanul o accesează dacă dorește. Nu sunt împotriva vaccinării per se, ci a obligativității. (…) Nu putem vorbi despre o neglijare medicală dacă părinții aleg să nu își vaccineze copilul. Informarea trebuie să privească atât avantajele, cât și dezavantajele vaccinării”, mai scrie deputatul.

Opinia lui Dubrovie este împărtăşită şi de ministrul Sănătăţii, Victor Costache, care spunea la începutul lui decembrie, în contextul apariţiei gripei, că nici el nu e de acord cu obligativitatea vaccinării, ci mai degrebă ar fi pentru campanii ample de informare şi educare a cetăţenilor.