Un deputat propune INTERZICEREA vânzării băuturilor carbogazoase copiilor sub 16 ani

Deputatul PSD Ninel Peia va depune un proiect de lege pentru interzicerea vânzării băuturilor carbogazoase copiilor sub 16 ani.

14 dec. 2014, 09:12
Un deputat propune INTERZICEREA vânzării băuturilor carbogazoase copiilor sub 16 ani

Propun interzicerea consumului băuturilor carbogazoase în şcoli în principal, interzicerea vânzării acestui tip de produse pe o rază de 100 de metri faţă de orice unitate de învăţământ pentru copiii de până la 16 ani. Dacă părinţii doresc să le ofere copiilor aceste produse, dar părinţii le oferă în cunoştiinţă de cauză şi ştiu exact când să le ofere – eventual de sărbători, la o onomastică – este treaba lor”, a explicat deputatul PSD Ninel Peia, potrivit digi24.ro.

Parlamentarul spune că ideea i-a venit în urma unor experiențe personale. „Sunt tată – am trei copii – şi am păţit-o cu doi dintre ei, cumpărându-şi singuri de la magazin băuturi cu conţinut de cofeină, de exemplu, după ce au băut 3-4 sticle au avut anumite reacţii adverse şi am fost nevoie să merg la spital. Cred că toţi părinţii au păţit acest lucru”, a explicat Ninel Peia.

Specialiştii în nutriţie spun că băuturile de pe piaţă conţin dioxid de carbon şi o cantitate mare de zahăr, ceea ce favorizează osteoporoza şi dereglarea organismului. Aceştia recomandă consumul sucurilor naturale de fructe şi legume.

CITEŞTE ŞI EXPERIMENT ÎNFIORĂTOR. Ce se întâmplă dacă BAGI un OU în COCA COLA VIDEO