Un deputat PSD propune introducerea orelor de nutriţie în şcoli

Publicat: Miercuri, 01 Noiembrie 2017 14:41 // Actualizat: Miercuri, 01 Noiembrie 2017 14:41 // Sursa: romaniatv.net

Parlamentarul social-democat Maricela Cobuz a înregistrat în data de 31 octombrie 2017, la Camera Deputaților, o propunere legilativă pentru completarea Legii nr.1/2011 a Educației Naționale, cu privire la introducerea orelor de nutriție în școli.

Prin modificarea și completarea Legii nr.1/2011 a Educației Naționale se introduce, în curriculum național pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial, disciplina "Nutriție și educație nutrițională" ca disciplină opțională de studiu. După adoptarea legii, planul cadru și programa națională, precum și condițiile ce trebuie îndeplinite de personalul didactic pentru disciplina de nutriție și educație nutrițională se vor aproba prin ordin comun al Ministerului Educației Naționale și al Ministerului Sănătății, se arată în proiectul depus, citat de suceavanews.ro.

"Consider că această propunere legislativă este de o importanță majoră deoarece societatea modernă este considerată mediu „obezogenic", prin favorizarea consumului crescut de produse alimentare bogate în grăsimi şi zaharuri la care se adaugă sedentarismul. Obezitatea la copil este diferită de cea a adultului, copilul fiind în perioada de creştere, de unde decurge obligaţia ca măsurile ce vizează scăderea în greutate să nu influenţeze dezvoltarea morfofuncţională fiziologică.  Doar printr-o educație nutrițională putem să prevenim creșterea alarmantă a obezității de la copii", precizează Cobuz.

Conform unui studiu efectuat în 79 de ţări, Organizaţia Mondială a Sănătăţii apreciază că există 250 de milioane de obezi în lume, din care se estimează că 22 de milioane sunt copii cu vârsta mai mică de 5 ani.

În România, conform unui studiu efectuat, la copiii între 3 luni şi 16 ani, s-au identificat 14,7% copii obezi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copii obezi Legea Educaţiei Naţionale obezitate obezitate infantilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H