Un deputat PSD solicită expulzarea ambasadorului SUA, Hans Klemm: Nu tolerez atitudinea asta de guvernator de colonie

Deputatul PSD, Liviu Pleşoianu face o solicitare fără precedent. Parlamentarul cere expulzarea ambasadorului SUA, Hans Klemm, motivând că nu este de acceptat, într-un stat suveran, amestecul ambasadorului american în probleme interne, în special Justiţia.

RomaniaTV.net
30 aug. 2017, 09:16
Un deputat PSD solicită expulzarea ambasadorului SUA, Hans Klemm: Nu tolerez atitudinea asta de guvernator de colonie

Dacă suntem cu adevărat un stat independent şi suveran, dacă ne respectăm Constituţia şi pe noi înşine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador în activitatea parlamentară şi guvernamentală, precum şi în politica românească în ansamblul ei. Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, aşa cum nu e, în general, treaba niciunui ambasador cum anume hotărâm noi să ne construim propriul cadru legislativ”,scrie Pleşoianu pe Facebook.

Acesta face referire şi la comunicatul de presă transmis marţi de către Ambasada SUA, în care se arată că „Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar”.

…Ce anume vă ‘îngrijorează’, domnule Klemm? Faptul că vrem să avem un stat de drept adevărat şi nu un paşalâc al pocurorilor? Faptul că vrem să punem ordine în haosul judiciar controlat pe care l-aţi susţinut frenetic pentru că v-a servit anumite interese? În calitate de deputat al poporul român, ales pe lista unui partid care a obţinut un scor zdrobitor în luna decembrie, vă spun răspicat că nu am de gând să tolerez atitudinea asta de guvernator de colonie!”, a venit răspunsul lui Pleşoianu.

Parlamentarul a continuat, întrebându-l dacă are cunoştinţă de cazurile Mircia Gutău sau Lia Olguţa Vasilescu, dar şi acuzându-l pe reprezentantul statului american în România că a îndemnat şi susţinut populaţia în timpul protestelor.

Pentru toate acestea şi pentru multe alte afirmaţii, poziţionări şi atitudini de stăpân de colonie, solicit expulzarea de urgenţă a ambasadorului Hans Klemm. E cazul ca America să înceapă să ne trateze cu respect real! Dacă ministrul de Externe şi premierul nu iau imediat măsurile care se impun, înseamnă că acceptă tacit statutul de colonie administrată de peste ocean”, spune parlamentarul.