Un deputat UDMR îi răspunde lui Sandu: Nu vrem stadioane goale, ci pline de suporteri civilizaţi

Deputatul UDMR Markó Attila susţine, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui FRF, Mircea Sandu, care a acuzat Uniunea că încearcă să obţină la FIFA o sancţiune împotriva fotbalului românesc, că formaţiunea îşi doreşte ca stadioanele să nu fie goale, ci pline cu suporteri civilizaţi.

RomaniaTV.net
13 iun. 2013, 15:13
Un deputat UDMR îi răspunde lui Sandu: Nu vrem stadioane goale, ci pline de suporteri civilizaţi

„Am citit cu surprindere declaraţia dumneavoastră în legătură cu demersurile noastre faţă de unele evenimente cu tentă rasistă sau intolerantă din fotbalul românesc. Aşa cum am mai spus şi înainte, accentuez ca niciodată nu am avut intenţia şi nici scrisorile noastre nu au ca scop îndepărtarea suporterilor din stadioane. În scrisoarea adresată recent FIFA, noi chiar am salutat faptul că federaţia internaţională nu a dispus acest lucru. Suporterii civilizaţi nu au nici o vină şi nu merită o asemenea sancţiune. Suntem convinşi ca un stadion întreg nu trebuie să răspundă pentru faptele unui număr mic de suporteri„, scrie Markó Attila, ca răspuns la declaraţiile lui Mircea Sandu, care afirmase că UDMR încearcă să obţină la FIFA o sancţiune împotriva fotbalului românesc, în perspectiva meciului de la Bucureşti, cu Ungaria, din preliminariile CM 2014.

Markó Attila adaugă că UDMR doreşte stadioane pline de suporteri civilizaţi.

„Ceea ce am dorit şi dorim în continuare este să sensibilizăm atât FRF cât şi FIFA sau UEFA, după caz, deoarece asemenea manifestări nu îşi au locul în lumea sportului. Nu pentru sancţiuni, nu pentru război inutil, ci pentru scopul nobil şi nealterat al sportului. De aceea am spus şi în scrisoarea noastră ca pe lângă dreptul evident al FRF de a contesta decizia FIFA, am dori să vedem în paralel şi unele măsuri concrete, aici, acasă, în vederea combaterii acestui fenomen.

Noi nu vrem stadioane goale ci vrem stadioane pline de suporteri civilizaţi! Şi suntem siguri ca aveţi instrumentele de a asigura acest lucru. În final, permiteţi-mi sa nu ridic mănuşa aruncată cu afirmaţia potrivit căreia mâncăm mâncare românească. Mai degrabă vă invit să stingem tăişul acestei afirmaţii cu o glumă: eu mănânc pâine cu cartofi secuieşti şi gulaş (când am ocazia să îl prepar după gustul meu). Chiar vă ofer să gustaţi„, se mai arată în comunicat.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, declarase joi că UDMR încearcă să obţină la FIFA o sancţiune împotriva fotbalului românesc, precizând că miza este în proporţie de sută la sută meciul direct cu Ungaria, din preliminariile CM 2014.