Un deţinut a fost găsit spânzurat în baia celulei, din Penitenciarul Oradea

Un deţinut de la Penitenciarul Oradea, condamnat pentru infracţiunea de furt calificat, a fost găsit spânzurat, în camera de baie, de bateria duşului. Tragedia s-a petrecut în noaptea de luni spre marţi. Instituţia a demarat o anchetă internă pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului.

RomaniaTV.net
04 apr. 2017, 09:51
Un deţinut a fost găsit spânzurat în baia celulei, din Penitenciarul Oradea

Bărbatul a fost găsit în cursul nopţii, la ora 1,40, spânzurat cu un şiret gros de duşul din baia camerei, de către unul din deţinuţii cu care împărţea aceeaşi celulă.

„Bărbatul, născut în anul 1987, era din oraşul Carei, judeţul Satu Mare, recidivist, şi a fost încarcerat pentru infracţiunea de furt calificat, dar mai era cercetat într-o altă cauză penală pentru tâlhărie. Avea un an şi şase luni pentru tâlhărie. În penitenciar a fost adus la sfârşitul lunii martie”, a declarat Adina Bârda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea, potrivit voceabiz.ro.

Personalul medical al penitenciarului, dar şi un echipaj SMURD au încercat să-l resusciteze, însă, în ciuda eforturilor bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Instituţia a demarat o anchetă internă pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului, iar despre decesul persoanei custodiate, conducerea Penitenciarului Oradea a anunţat familia decedatului, judecătorul de supraveghere, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor şi Serviciul de Medicină Legală, care efectuează cercetări în cauză.

Citeşte şi ANP: Nu se confirmă o legătură între neacordarea unei învoiri şi presupusa sinucidere a unui deţinut de la Rahova