Un deţinut care a evadat în 2019, prins în timp ce fura dintr-o clădire de birouri din Capitală

Un deţinut care a evadat în 2019 de la Penitenciarul Arad a fost prins, în noaptea de duminică spre luni, în timp ce fura dintr-o clădire de birouri din Bucureşti.

08 mart. 2021, 19:32
Un deţinut care a evadat în 2019, prins în timp ce fura dintr-o clădire de birouri din Capitală
Un deţinut care a evadat în 2019, prins în timp ce fura dintr-o clădire de birouri din Capitală

Un deţinut care a evadat în 2019, prins în timp ce fura dintr-o clădire de birouri din Capitală. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 de ani, care figurează ca persoană urmărită, pe numele său fiind emis un mandat de arestare europeană.

Un deţinut care a evadat în 2019, prins în timp ce fura dintr-o clădire de birouri din Capitală

Citeşte şi Deţinut găsit spânzurat, după ce a evadat şi a fost prins

În noaptea de duminică spre luni, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 că în interiorul unei clădiri de birouri din sectorul 4 al Capitalei au pătruns persoane necunoscute. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii l-au găsit pe bărbatul în vârstă de 42 de ani. Acesta ar fi pătruns în clădirea de birouri după ce a sărit gardul şi a forţat o uşă de acces. După aceea, el a intrat în mai multe birouri de unde ar fi furat o sumă de bani şi două terminale mobile.

Poliţiştii au stabilit că pe numele bărbatul erau emise de două mandate. Unul de arestare europeană şi unul de executare a pedepsei închisorii, ambele fiind emise de Judecătoria Sectorului 4.

„De asemenea, s-a stabilit că cel în cauză a evadat, la data de 12 iulie 2019 , în timp ce desfășura activități lucrative, acesta executând o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Arad în regim semideschis.

De asemenea, autoritățile judiciare bulgare au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare pentru infracțiuni comise pe teritoriul acestei țări”, a transmis Poliția Capitalei, potrivit Antena 3. 

Cercetările în acest caz continuă, bărbatul în vârstă de 42 de ani fiind reținut.

Citeşte şi Bărbat evadat dintr-o închisoare din Spania, prins de poliţişti în Bistrița-Năsăud

Deţinut evadat de la Penitenciarul Giurgiu. A fugit cu maşina de pâine

Bărbatul a profitat de neatenția paznicilor de la penitenciar și a evadat, urcându-se pe mașina de pâine, potrivit stiripesurse.ro.

„Luni, 16.11.2020, în jurul orei 12:50, Penitenciarul Giurgiu a înregistrat evadarea unei persoane private de libertate care desfășura activități lucrative în proximitatea zonei de acces în unitate.

Administrația locului de deținere a sesizat de îndată Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, echipajele mobilizându-se cu rapiditate și profesionalism. Astfel, persoana în cauză a fost identificată și capturată pe raza municipiului Giurgiu, și reîncarcerată la ora 13:20”, a anunţat Mihaela-Cristina ENACHE, purtător de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

După ce s-a constatat lipsa deţinutului, reprezentanţii penitenciarului au anunţat Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Cauzele și împrejurările producerii evenimentului vor fi stabilite de organele judiciare abilitate.

Deţinut evadat de la Penitenciarul Giurgiu. Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea unei analize la fața locului, în acest sens, directorii Direcțiilor Inspecție Penitenciară și Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar deplasându-se la Penitenciarul Giurgiu.