Deţinutul care a fugit din Spitalul din Craiova a fost prins. Uluitor unde s-a ascuns după evadare

Un deţinut condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor a dispărut dintr-un spital din Craiova, la cinci zile de la internare. Bărbatul de 52 de ani a profitat, cel mai probabil, de un moment în care nu era supravegheat şi a reuşit să fugă printr-o metodă inspirată din filmele de acţiune.

12 mart. 2021, 10:00
Deţinutul care a fugit din Spitalul din Craiova a fost prins. Uluitor unde s-a ascuns după evadare

UPDATE: 

Deţinutul care a evadat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a fost prins de poliţiştii de la Penitenciar, după aproape şase ore de la evadare. Bărbatul se ascundea într-un canal din spatele spitalului.

„Deţinutul care, în dimineaţa acestei zile (vineri – n.r.), a părăsit salonul spitalului din reţeaua sanitară publică în care se afla internat a fost identificat şi capturat, în jurul orei 12.45, într-un canal aflat zona unităţii spitaliceşti, de către o echipă mixtă alcătuită din poliţişti de penitenciare din cadrul Penitenciarului Craiova-Pelendava şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj”, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor, conform Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar putea primi, cel mai probabil, un spor de pedeapsă, pentru că a fugit din spitalul în care era internat sub pază.

Ştirea iniţială

Bărbatul condamnat pentru omor se afla internat, sub pază, în Spitalul Judeţean Craiova. Din primele informaţii, deţinutul ar fi fugit pe geam, cu ajutorul unui cerceaf, au precizat surse din rândul anchetatorilor, citate de G4Media.

Un deţinut condamnat pentru omor a fugit dintr-un spital din Craiova. Explicaţiile ANP

” Vineri, 12.03.2021, în jurul orei 06:45, s-a constatat că deţinutul SOREANU ION, în vârstă de 53 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de Omor (art. 188 NCP), clasificat în regim semideschis, a părăsit o unitate sanitară publică de pe raza localităţii Craiova, unde se afla internat din data de 07.03.2021”, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Pentru prinderea deţinutului au fost sesizate Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, au fost informate Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române; a fost alarmat personalul, au fost trimise echipe de căutare formate din personalul unităţii şi au fost solicitate imaginile video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică.

”Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Noul Cod penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani. La momentul părăsirii unităţii sanitare, deţinutul era îmbrăcat cu: bluză trening gri, pantaloni negri. Menţionăm că deţinutul a fost internat periodic în unităţi sanitare publice, fără a manifesta comportamente contrare normelor”, mai precizează ANP, conform News.ro.

Aşa arată Ion Soreanu, deţinutul evadat de la Spitalul Judeţean Craiova – foto: gds.ro

Citeşte şi: Tentativă de evadare cu elicopterul, ca în filme, în Belgia. Femeia pilot, ameninţată de soţul unei deţinute

Un deţinut condamnat pentru omor a fugit dintr-un spital din Craiova. Semnalmentele fugarului

„În această dimineață, polițiștii doljeni au fost sesizați de Penitenciarul Craiova – Pelendava cu privire la faptul că un bărbat de 53 de ani, din Malu Mare, deținut internat într-un spital din Craiova, a evadat.

Atât în Craiova, cât și în localitățile limitrofe, au fost instituite filtre pentru prinderea persoanei în cauză. Semnalmente: înălţime 1.75 m, constituție robustă, faţă ovală, frunte lată, păr negru, ochi căprui, sprâncene drepte, nas rectiliniu, mustață mare cu colţurile în sus, gură mijlocie, barbă rasă. La data evadării deţinutul era îmbrăcat în pantaloni negri şi bluză gri”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Citeşte şi: Evadare spectaculoasă din Coreea de Nord. Un gimnast a sărit peste un gard înalt de 3 metri, fără să declanşeze senzorii