Deţinutul de la Penitenciarul Găeşti, dispărut de la locul de muncă, a fost prins

Un deţinut de la Penitenciarul Găeşti, judeţul Dâmboviţa, a dispărut, luni, de la locul de muncă, acesta executând pedeapsa în regim deschis de detenţie. Câteva ore mai târziu, deţinutul a fost prins, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

RomaniaTV.net
08 dec. 2014, 10:49
Deţinutul de la Penitenciarul Găeşti, dispărut de la locul de muncă, a fost prins

Un deţinut din cadrul Penitenciarului Găeşti a dispărut de la locul de muncă, acesta executând pedeapsa în regim deschis de detenţie, fără pază. Bărbatul are 27 de ani, este din Bucureşti şi executa o sentinţă de şapte ani de închisoare pentru furt calificat. Până acum executase patru ani.

Poliţia a instituit filtre rutiere pe principalele căi de acces din întreg judeţul. Deţinutul a fost prins în timp ce stătea la ocazie, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

Pe numele său Poliţia va întocmi dosar penal pentru evadare.

În noiembrie, un deţinut în vârstă de 32 de ani, încarcerat la Penitenciarul Jilava, a părăsit punctul de lucru exterior la care era repartizat, fiind clasificat în regim semideschis după o condamnare definitivă la 2 ani şi 9 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

O echipă mixtă, formată din angajaţi ai Poliţiei Oraşului Măgurele şi angajaţi ai Penitenciarului Bucureşti Jilava, a identificat şi capturat bărbatul, în holul unui bloc din localitatea Măgurele, judeţul Ilfov. A fost solicitată intervenţia unui echipaj SMURD Bucureşti şi concomitent a fost informată Poliţia Oraşului Măgurele, având în vedere că deţinutul prezenta o plagă înjunghiat în zona abdomenului.

Pentru investigaţii şi îngrijiri medicale de specialitate, deţinutul a fost prezentat, sub escortă, la un spital din reţeaua publică de sănătate, urmând ca organele abilitate să elucideze cauzele producerii acestui eveniment.