Un deţinut din Penitenciarul Galaţi şi-a înjunghiat colegul de celulă cu un cuţit artizanal! Ce a provocat disputa

Un deţinut foarte periculos din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, închis pentru omor deosebit de grav, şi-a înjunghiat colegul de celulă cu un cuţit artizanal, rana suferită punându-i viaţa în pericol.

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 12:31
Un deţinut din Penitenciarul Galaţi şi-a înjunghiat colegul de celulă cu un cuţit artizanal! Ce a provocat disputa

Între cei doi deţinuţi, colegi de celulă, ar fi izbucnit un conflict spontan, în urma căruia unuia dintre bărbaţi, un vrâncean de 31 de ani, şi-a înjunghiatul colegul de celulă cu un cuţit artizanal, potrivit procurorului Liliana Istrate de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Rana suferită de deţinut la gât a fost extrem de gravă, iar deţinutul a fost operat de urgenţă pentru a fi salvat.

Citeşte şi: Stenograme din cazul Caracal arată cum se laudă Dincă: „Asta e şmecheria!”

„Avem un dosar penal înregistrat având ca obiect infracţiunea de tentativă la omor, infracţiune comisă într-una dintre celule din penitenciar. Agresorul este o persoană condamnată pentru o infracţiune de omor deosebit de grav la 24 ani şi 6 luni, o pedeoasă rezultată. Acesta i-a aplicat colegului de celulă o lovitură de cuţit în zona gâtului, intensitatea loviturii determinând necesitatea ca acesta să fie transportat la spital şi a se interveni de urgenţă pentru a-I fi salvată viaţa”, a declarat Liliana Istrate de la Parchetul d epe lângă Tribunalul Galaţi.

Citeşte şi: Crimă abominabilă: o româncă din Austria a fost ucisă sub ochii copiilor săi de către soţul acesteia

Bărbatul agresiv se află după gratii de mai mulţi ani. În 2012, alături de doi minori, a ucis un om în localitatea Străoane din judeţul Vrancea. Cei trei au jefuit un bărbat de 51 de ani, care ieşea dintr-un bar.

Bărbatul, care avea la acel moment 22 de ani, s-a năpustit asupra victimei. Ceilalţi doi complici i-au furat telefonul mobil şi banii şi apoi au decis să-l arunce într-o fântână, victimă fiind în viaţă la acel moment. Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la 24 ani şi 6 luni pentru omor deosebit de grav.