Un deţinut s-a spânzurat în Penitenciarul Gherla

Un deţinut în vârstă de 38 de ani de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, judeţul Cluj, s-a sinucis. Bărbutul a fost găsit de către colegul de celulă spânzurat cu un cordon de o ţeavă a instalaţiei de încălzire. Reprezentanţii penitenciarului au început o anchetă internă în acest caz.

RomaniaTV.net
15 apr. 2013, 13:57
Un deţinut s-a spânzurat în Penitenciarul Gherla

Potrivit unui comunicat de presă, în jurul orei 13.30 un deţinut în vârstă de 38 de ani, care executa o pedeapsă privativă de libertate în regim deschis în cadrul unităţii, a fost găsit spânzurat cu un cordon textil de o ţeavă a instalaţiei de încălzire, bărbatul fiind descoperit de către colegul de cameră.

„La sosirea personalului medical de serviciu al unităţii, persoana decedată nu mai avea semne vitale, iar decesul a fost constatat de către personalul ambulanţei, sosit la faţa locului. Din primele verificări nu s-au putut stabili cauzele care au stat la baza suicidului. A fost începută o anchetă internă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs incidentul”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Penitenciarului Gherla au menţionat că în acest caz reprezentanţii penitenciarului au anunţat judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla, IML Cluj, Poliţia Gherla şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.