Diplomaţi din mai multe state, inclusiv din România, convocaţi la MAE rus după valul de expulzări în scandalul Skripal

Ministerul de Externe al Rusiei a convocat vineri ambasadori şi alţi reprezentanţi diplomatici ai ţărilor care au expulzat diplomaţi ruşi în urma cazului Serghei Skripal - fostul agent rus otrăvit la 4 martie în Marea Britanie, acţiune atribuită de Londra Moscovei, informează agenţiile de presă străine. Între diplomaţii convocaţi se află şi unul din România.

RomaniaTV.net
30 mart. 2018, 12:22
Diplomaţi din mai multe state, inclusiv din România, convocaţi la MAE rus după valul de expulzări în scandalul Skripal

Ministerul rus de Externe a mai convocat diplomaţi din Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Polonia, Olanda, Croaţia, Belgia, Ucraina, Suedia, Australia, Republica Cehă, Albania, Letonia, Lituania, Macedonia, Croaţia, România, Suedia, Danemarca şi Grecia.

Aceştia au fost convocaţi pentru a li se înmâna câte o notă de protest şi a fi înştiinţaţi asupra măsurilor de represalii, după ce statele enumerate au expulzat diplomaţi ruşi în semn de solidaritate cu Marea Britanie.

Administraţia Vladimir Putin a decis vineri că va expulza aproximativ 150 de diplomaţi din zeci de ţări, între care 60 sunt diplomaţi americani, din Rusia şi va închide Consulatul SUA din oraşul Sankt-Petersburg, ca reacţie la măsuri similare luate de mai multe state membre UE, SUA şi Australia.

Între diplomaţii expulzaţi din Rusia este şi un român, după ce Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat luni că a notificat Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non grata, fiind obligat obligat să părăsească teritoriul României.