Un director al Administraţiei Cimitirelor a trecut şpaga în declaraţia de avere

Şpagă trecută în declaraţia de avere. Inedita dovadă de transparenţă e dată de unul din şefii peste cimitirele din Capitală. George Georgescu, directorul adjunct al Administraţia Cimitirelor, spune că a trecut în documentul oficial sticla de şampanie primită de la unul din cei acuzaţi că face legea în cimitirele bucureştene din exces de zel. Momentul în care şeful mormintelor a primit şampania a fost surprins de o cameră de supraveghere instalată într-un cimitir din Berceni, transmite România TV.

RomaniaTV.net
20 iul. 2017, 13:44

Declaraţia de avere a lui George Georgescu, director adjunct al Administraţiei Cimitirelor, e tipică pentru un bugetar norocos: doldora de case, terenuri şi conturi bancare. Un detaliu, însă, atrage atenţia: o sticlă de şampanie de 60 de lei.

Reporter: Aţi trecut şpăgile în declaraţia de avere?

Georgescu:  Am zis că este corect s-o trec în declaraţia de avere! Sticla costă 60 de lei. În declaraţia de avere eşti obligat să treci cadourile care depăşesc 500 de euro!

Reporter: Păi dacă nu depăşeşte de ce-aţi trecut-o?
Georgescu: Exces de zel! Asta este! Am trecut-o!

Gestul bizar de a trece în declaraţia de avere sticla de băutură vine ca reacţie la un reportaj difuzat de România TV în urmă cu o lună. Directorul Administraţiei Cimitirelor a fost filmat la ieşirea din sediul unei firme de cavouri cercetată în trecut pentru evaziune fiscală cu o pungă în mână. Filmat cu o cameră ascunsă, Georgescu a recunoscut tot.

Era ziua mea de naştere şi ţiganul mi-a dat o sticlă de şampanie. Şi-acum o am acasă! Chiar am găsit-o ieri prin beci!
– E neprincipial, dumneavoastră sunteţi director.
– E în incinta cimitirului! Eu am voie să mă duc acolo!

– Sunteţi director, nu sunteţi pălmaş! Ce căutaţi la ăla? A fost cercetat de evaziune fiscală, are o groază de bube pe el! Tupeul lui şi de aici vine: că-l vizitează un director!
– Eu vorbesc cu toţi! Cu toţi ţiganii! Că dacă-i numeri pe-ăştia toţi, au 200 de ani de puşcărie!
– Ştiţi că vă filmează toată lumea pe acolo când mergeţi?
– Ştiu, mă! Ai venit să mă cerţi sau cum?!

Gestul directorului adjunct de la Administraţia Cimitirelor vine într-o perioadă în care scandalurile s-au ţinut lanţ printre morminte, cei arătaţi cu degetul fiind chiar cei vizitaţi de Georgescu.

Patron firmă monumente funerare: – Nu s-a-ntâmplat nimic! M-am dus la toţi sfinţii din lume! Are bani, se ocupă de multe afaceri, nu ştiu cine-l ţine-n braţe! Totul s-a muşamalizat de fiecare dată! Am fost şi la Parchet! Clanuri!