Un director al ANAF, subaltern al evazioniştilor

Nicuşor Drăgan, directorul adjunct al ANAF, era subordonat total suspecţilor de evaziune. Procurorii DIICOT spun că acesta proteja firmele prietenilor săi şi chiar bloca şi verificările cerute de alte structuri, inclusiv de organisme internaţionale. Mai mult, Drăgan îi furniza informaţii confidenţiale lui Constantin Tudor, patronul mai multor firme evazioniste şi inculpat în dosar. Până acum 20 de persoane au fost arestate preventiv în acest caz. Joi urmează ca procurorii DIICOT să-l audieze şi pe senatorul Cezar Măgureanu.

RomaniaTV.net
26 iul. 2012, 07:00
Un director al ANAF, subaltern al evazioniştilor

Tribunalul Bucureşti se va decide cu privire la alte 19 persoane acuzate de evaziune fiscală. Printre ei se numără şi doi directori din cadrul ANAF, dintre care şi Nicuşor Drăgan, director general adjunct.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă, procurorii DIICOT spun că Nicuşor Drăgan a boicotat acţiunile de control asupra mai multor firme. De exemplu, la cererea autorităţilor ungare cu privire la activitatea unei firme, în loc să dea informaţiile necesare, el a tergiversat efectuarea de controale, ba mai mult l-a anunţat şi pe directorul societăţii de ceea ce urma să se întâmple. În acest fel acea firmă a reuşit să obţină rambursare ilegală a 60 de milioane de lei reprezentând TVA. Procurorii au cerut arestarea sa preventivă.

Printre cei care au primit mandate de arestare preventivă se numără ginerele senatorului Cezar Măgureanu, liderul clanului Butoane, Octavian Gregu, dar şi omul de afaceri cunoscut sub numele de Nicole.

Joi, la DIICOT se va prezenta şi senatorul Cezar Măgureanu. El trebuie să dea lămuriri procurorilor în legătură cu modul în care a înţeles să susţină activitatea acestor evazionişti.