Un director de şcoală i-a mustrat pe elevii care au protestat în timpul vizitei premierului Dăncilă: „Copiii ăştia au fost aduşi aici!”

Mai mulți elevi de la un liceu din Lipova au mers să protesteze în timpul vizitei premierului Viorica Dăncilă în Arad.

RomaniaTV.net
11 mai 2019, 08:55
Un director de şcoală i-a mustrat pe elevii care au protestat în timpul vizitei premierului Dăncilă: „Copiii ăştia au fost aduşi aici!”

Prezenţa elevilor a fost observată chiar de către directorul liceului, Lucian Donţu, care i-a certat pe copii în fața tuturor, reproşându-le că lipsesc de la cursuri, în timp ce unii dintre ei ar avea note care nu le asigură trecerea la unele materii, potrivit Știrilor Pro TV. Acesta a mai acuzat că elevii au fost duşi la protest de un profesor. 

„Întrebaţi-l cât de bine învaţă copilul acesta pe care l-aţi adus aici. Cât de bine învaţă acest copil pe care l-aţi adus? Are trei corigențe! Copii ăştia au fost scoşi de la şcoală și aduși aici. Este o greşeală”, a susținut directorul în fața presei. El l-a vizat pe un elev care ținea în mâini o foaie de hârtie cu mesajul „Ne-am săturat de corupție și prostie, vrem o altă Românie”.

VEZI VIDEO AICI

Directorul a încercat să-i determine pe liceeni să plece. Situaţia a fost observată şi de inspectorul şcolar general, Anca Stoenescu, care a făcut parte din delegaţia PSD ce a însoţit echipa guvernamentală prezentă în judeţ.

Anca Stoenescu a declarat că a cerut explicaţii conducerii şcolii: „Am cerut o notă de relaţie de la directorul unităţii de învăţământ, pentru că au fost identificaţi elevi în faţa Primăriei la o acţiune nu avea legătură programul şcolar”, relatează aradon.

O cercetare internă a fost începută şi la nivelul liceului, urmând să se stabilească dacă elevii au fost duşi la protest de un profesor. Conform inspectorului şcolar general, în cazul în care se va dovedi că un profesor a fost implicat, ISJ va lua măsuri.

Elevii identificaţi au fost trecuți absenţi nemotivaţi şi se pare că nu riscă alte sancţiuni, pentru că în regulamentul interior al şcolii nu este specificat că nu au voie să participe la proteste, potrivit sursei citate.

Premierul Viorica Dăncilă şi delegaţia guvernamentală formată din mai mulţi miniştri au fost întâmpinaţi cu un protest la Lipova, prima oprire a oficialilor în judeţul Arad. În faţa Primăriei Lipova au fost zeci de protestatari, între care şi elevi de la Liceul „Atanasie Marinescu”, care aveau pancarte cu mesaje precum „Ne-am săturat de corupţie şi prostie, vrem o altă Românie” sau „Deşteaptă-te române şi ieşi la vot. 26 mai”, scrie aradon.ro.